Hyundai maakt prijzen vernieuwde IONIQ Electric bekend

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai heeft de IONIQ ingrijpend verbeterd. Niet alleen het uiterlijk, de auto is verbeterd op het gebied van techniek en uitrusting. Ook kreeg de IONIQ nieuwe, scherpe prijzen, Daarmee is de vernieuwde IONIQ nu een nog aantrekkelijker aanbod. De batterijcapaciteit van de vernieuwde Hyundai IONIQ Electric is vergroot van 28 naar 38,3 kWh. Daardoor is de actieradius toegenomen tot 311 km.

Opgefrist uiterlijk

Het uiterlijk van de IONIQ is opgefrist met onder meer vier nieuwe kleuren, een nieuw design van de voorzijde, Full LED-verlichting voor en achter, nieuw vormgegeven zijskirts en bumpers met zilverkleurige inlay en velgen in nieuwe designs. De uitrusting van de IONIQ is uitgebreid met onder meer een nieuw vormgegeven dashboard met geïntegreerde sfeerverlichting, Touch Control voor de airconditioning, een nieuw 7-inch dual cluster instrumentenpaneel, een 10,25-inch AVN-systeem of 8-inch display audio met Apple CarPlay (Android Auto-voorbereiding), Hyundai Bluelink met smartphone app en Emergency Call (eCall) met SOS-knop.

Desondanks is de Hyundai IONIQ er voor scherpe prijzen. De IONIQ Electric is er al vanaf € 36.995,-. Een overzicht van de prijzen:

Hyundai IONIQ Electric
i-Motion € 36.995,-
Comfort € 37.995,-
Premium € 41.495,-

 

Op tal van punten verbeterd

‘De vernieuwde Hyundai IONIQ zet het succes van de eerste generatie voort. Het model is op tal van punten verbeterd, zowel wat betreft connectiviteit als design’, aldus Thomas A. Schmid, Hyundai Motor Chief Operating Officer. ‘Als het gaat om milieuvriendelijke auto’s, wijst de vernieuwde IONIQ de weg doordat dit model klanten technologieën biedt die hun leven mooier maken en die eenvoudig te gebruiken zijn – alles wat zij nodig hebben dus.’

Innovatieve mobiliteit

Met al meer dan 60.000 verkochte exemplaren bewijst de Hyundai IONIQ zich sinds zijn introductie in 2016 als een van de pijlers van Hyundai’s vooruitstrevende modellengamma. Met behalve de IONIQ Electric ook de NEXO – uitgerust met een revolutionaire brandstofcel en elektrische aandrijving – en de KONA Electric is Hyundai de autofabrikant met het breedste gamma geëlektrificeerde aandrijflijnen. De vernieuwde IONIQ houdt Hyundai’s modellengamma up-to-date én maakt het schone mobiliteit bereikbaar voor nog meer automobilisten.

Grotere actieradius

De batterijcapaciteit van de vernieuwde Hyundai IONIQ Electric is vergroot van 28 naar 38,3 kWh. Dat betekent dat berijders méér kilometers kunnen maken voordat ze de batterij moeten opladen. De opslagcapaciteit is met 36 procent toegenomen, wat zorgt voor een actieradius van 311 km (volgens WLTP-cyclus). Het vermogen bedraagt nu 100 kW (136 pk) en het koppel maar liefst 295 Nm.

Snelladen met 100 kW

De IONIQ Electric is standaard uitgerust met een 7,2 kW-boordlader – dat was voorheen 6,6 kW – voor Type 2-laden met wisselstroom. Aan een snellader van 100 kW kan de batterij in 54 minuten worden opgeladen tot 80 procent van zijn maximumcapaciteit. Aangesloten op een 50 kW laadpunt bedraagt de laadtijd 57 minuten. Aan een Wallbox thuis of aan een AC-laadpunt (wisselstroom) kost het ongeveer 6 uur en 5 minuten om de batterij volledig op te laden. De batterij is ook via de zogenoemde ICCB-kabel (met In-cable Control Box) via een gewoon huishoudelijk stopcontact op te laden.

Nieuw niveau van connectiviteit

De vernieuwde Hyundai IONIQ is voorzien van Hyundai’s Bluelink; een connected voertuigsysteem dat telematica gebruikt. In Nederland stelt Bluelink de bestuurder van de IONIQ in staat via een app op de smartphone diverse functies van de auto op afstand te bedienen, zoals het – niet in alle versies van de IONIQ – bedienen van de airconditioning en het ver- en ontgrendelen van de portieren in combinatie met een ‘zoek mijn auto’-functie. Met deze technologie kunnen gebruikers op afstand onder meer de status van de batterij van hun elektrische of plug-in auto checken, zodat ze weten wanneer ze die weer moeten opladen. Dankzij Hyundai Bluelink is opladen ook op afstand te plannen en uit te voeren via de app. Verder kunnen via de app bestemmingen, locaties van parkeerplaatsen, tankstations, oplaadpunten en restaurants rechtstreeks naar het navigatiesysteem in de Hyundai verstuurd worden. Ook is met de app informatie over afgelegde ritten en de status van de auto te raadplegen – de toestand van essentiële onderdelen als banden, remmen, airbags en andere veiligheidsvoorzieningen. Ten slotte ontvangt de bestuurder via de app een pushbericht op zijn smartphone zodra het inbraakalarm van de Hyundai is geactiveerd.

eCall

Met de vernieuwde Hyundai IONIQ introduceert Hyundai ook eCall, waarmee automatisch hulpdiensten worden ingeschakeld als de airbags in actie komen of als de noodknop boven de binnenspiegel wordt ingedrukt. Relevante informatie (over de auto, de tijd van het ongeval, de rijrichting, de airbags en impactsensorinformatie) wordt dan direct verzonden naar de lokale hulpdiensten.

Live Services

Tevens is de vernieuwde Hyundai IONIQ voorzien van LIVE Services als klanten ook satellietnavigatie bestellen. Bestuurders ontvangen een kosteloos 5-jarig abonnement op deze dienst, die tot op de minuut actuele informatie aanbiedt over weer, verkeer, snelheidscamera’s (waar dat wettelijk is toegestaan), parkeerruimte langs de openbare weg en in garages en op parkeerterreinen, actuele informatie over Hyundai-dealers in de omgeving, beschikbare laadpunten in de buurt en live POI Search.

Audio Video Navigation-systeem

Het optionele Audio Video Navigation-systeem geeft een grote verscheidenheid van nuttige informatie weer op de 10,25-inch touchscreen in het dashboard en bevat beschikbare Cloud-based software voor stemherkenning in zes talen (met Bluelink). De verbeterde touchscreen is aan te passen naar twee startschermen en de mogelijkheid om de weergave van widgets en iconen te wijzigen. Als aanvulling op het standaard aanwezige Apple CarPlayTM en Android AutoTM(-voorbereiding) – ook bij het basissysteem, met standaard nieuwe Multi-Bluetooth-functie (uitsluitend met 10,25-inch AVN-optie) – kan de berijder van de vernieuwde IONIQ twee smartphones tegelijk verbinden om via Bluetooth-streaming te luisteren naar de muziek van beide apparaten.

Hyundai Ioniq Electric

Gewijzigd design interieur

Behalve de nieuwe comfortvoorzieningen bevat het interieur van de vernieuwde Hyundai IONIQ ook diverse designdetails die de uitstraling van de auto versterken. Als alternatief voor de standaard zwarte stoelbekleding hebben kopers nu keuze uit vier kleuren voor de optionele lederen bekleding: Black, Grey two-tone en Electric Shadow (exclusief voor IONIQ Electric). Het nieuw vormgegeven dashboard is afgewerkt in de kleur Dark Chrome Accent en voorzien van geïntegreerde sfeerverlichting en een nieuw 7-inch dual cluster instrumentenpaneel.

Onder de nieuwe en brede 10,25-inch AVN-touchscreen bevindt zich het bedieningspaneel voor de verwarming en de climate control. Dit paneel is opnieuw vormgegeven en voorzien van een zacht glanzende afwerking. Met nieuwe aanraaktoetsen laten de verwarming, ventilatie en airconditioning zich intuïtief bedienen. De 8-inch display audio is voorzien van Apple CarPlay en Android Auto(-voorbereiding).

Het interieur van de Hyundai IONIQ Electric is volledig vernieuwd. De standaard in deze versie aanwezige 7-inch LCD-display met hoge resolutie is verfraaid met sfeerverlichting die de diverse rijmodi zichtbaar maken. Om het nieuwe, moderne interieurdesign te vervolmaken, zijn de onderzijde van de rechterhelft van het dashboard en de middenconsole blauw verlicht.

Ook design exterieur verder verfraaid

Aan de voorzijde is het front van de vernieuwde IONIQ Electric voorzien van een nieuw patroon op de geblindeerde grilleopening. Ook is er een nieuw ontworpen voorbumper met een zilverkleurige lijst langs de onderzijde, een antracietkleurige inzet in de achterbumper en dito afwerking van de dagrijverlichting aan de voorzijde. Daarmee ontstaat een verfijnde, dynamische look. De LED-dagrijverlichting en de nu ook leverbare LED-koplampen en LED-achterlichten zijn opnieuw ontworpen om de IONIQ optimaal herkenbaar te maken in de duisternis – niet alleen voor een mooier aanzien, maar ook voor extra veiligheid. Hyundai levert de IONIQ Electric met nieuw ontworpen lichtmetalen 16-inch wielen.

Negen kleuren

De vernieuwde Hyundai IONIQ biedt keuze uit negen carrosseriekleuren, waarvan vier nieuwe: Fluidic Metal, Electric Shadow, Liquid Sand en Typhoon Silver. De overige leverbare carrosseriekleuren zijn: Phantom Black, Polar White, Iron Gray, Intense Blue en Fiery Red.

Toonaangevende veiligheidsuitrusting

Voor comfortabele en veilige ritten is elke versie van de vernieuwde Hyundai IONIQ uitgerust met het uitgebreide technologiepakket Hyundai SmartSense. Dit vooruitstrevende rijassistentiesysteem houdt continu de omgeving in de gaten om de auto en zijn inzittenden onderweg te beschermen tegen gevaren.

De toonaangevende veiligheidsuitrusting van de vernieuwde Hyundai IONIQ omvat onder meer Front Collision Warning & Avoidance Assist met Pedestrian Detection en het nieuwe Cyclist Detection en Driver Attention Warning. Lane Keeping Assist en High Beam Assist behoren eveneens tot de standaarduitrusting.

Optioneel zijn ook Lane Following Assist, dat de auto veilig in het midden van de rijstrook houdt, en Intelligent Speed Limit Warning, dat de camera in de voorzijde van de auto gebruikt en informatie van het navigatiesysteem om verkeersborden te herkennen en snelheidslimieten en inhaalverboden direct weer te geven in het blikveld van de bestuurder. Via de radarsensor meet het systeem de afstand tot de voorligger.

De Smart Cruise Control met Stop&Go en Leading Vehicle Departure Alert houdt een vooraf ingestelde afstand tot de voorligger aan en brengt de auto zo nodig automatisch tot stilstand en weer in beweging, afhankelijk van de omstandigheden in het verkeer. Extra opties zijn Blind-Spot Collision Warning en Rear Cross-Traffic Collision Warning.

Met één pedaal te rijden

Naar voorbeeld van de eveneens innovatieve Hyundai KONA Electric is ook de vernieuwde Hyundai IONIQ Electric met één pedaal te rijden, om de regeneratief-remmentechniek maximaal te benutten. Daarmee kan de bestuurder de auto laten versnellen en tot stilstand brengen zonder te hoeven remmen, als hij de linker schakelpeddel achter het stuur vasthoudt. Via Smart Regenerative Braking wordt automatisch het niveau van regeneratief remmen aangepast, afhankelijk van de helling in de weg en het verkeer als de IONIQ Electric in Coasting-modus rijdt.

Eco+

De vernieuwde Hyundai IONIQ Electric is ook uitgerust met Eco+, bovenop de standaard rijmodi Eco, Comfort en Sport. In de Eco+-modus kan de bestuurder zijn energieverbruik beperken en de actieradius uitbreiden in onvoorziene verkeerssituaties.

 

Technische specificaties Hyundai IONIQ

Elektromotor IONIQ Electric
Type Permanent Magnet Synchronous Motor
Vermogen 100 kW (136 pk)
Koppel 295 Nm
Topsnelheid 165 km/uur
CO2-emissie, gecombineerd 0 g/km
Puur elektrische actieradius (WLTP) (km) 311

 

Batterij IONIQ Electric
Type Lithium-ion-polymeer
Capaciteit 38,3 kWh
Vermogen 113 kW
Energiedichtheid 112,4 kWh/kg (zonder batterijverwarming)

111,2 kWh/kg (met batterijverwarming)

Voltage 319,4 V

 

Oplader in IONIQ Electric
Capaciteit 7,2 kW
Oplaadtijd IONIQ Electric
Opladen tot 80 % van capaciteit (vanaf aangegeven ‘0 %’)/Standaard wisselstroom (AC) Min. 6 uur en 5 minuten
Opladen tot 80 % (vanaf ‘0%’)/Snellader gelijkstroom (DC) @50 kW laadpunt: ongeveer 57 minuten

@100 kW: ongeveer 54 minuten

 

Transmissie IONIQ Electric
Automatisch 1-trapsautomaat, Single Speed Reduction Gear

 

Overbrengingsverhoudingen IONIQ Electric
Single Speed Reduction Gear/38,3 kWh batterij
Overbrengingsverhouding 7,412

 

Stuurinrichting IONIQ Electric
Type Tandheugel
Stuuromwentelingen (uiterst links-uiterst rechts) 2,85
Draaicirkel 10,6 meter (minimaal)
Overbrenging 15,1 : 1
Remmen
Diameter voor 280 mm
Diameter achter 284 mm
Assistentie ABS, EPB, ESC en AEB
Wielophanging en demping
Voor McPherson-veerpoten met gasdempers
Achter Multi-link type (IONIQ Electric) met gasdempers
Wielen IONIQ Electric Banden IONIQ Electric
6.5J x 16 inch, lichtmetaal 205/55 R16
Afmetingen carrosserie (mm)
Totale lengte 4.470
Totale breedte 1.820
Totale hoogte 1.450
Wielbasis 2.700
Bodemvrijheid 140
Overhang voorzijde 880
Overhang achterzijde 890
Spoorbreedte (voor) IONIQ Electric: 1.555 (16-inchwielen)
Spoorbreedte (achter) IONIQ Electric: 1.564 (16-inchwielen)

 

Afmetingen interieur (mm)
Voorin Achterin
Hoofdruimte

(met/zonder sunroof)

994/1.024 (970/1.004) 950
Beenruimte 1.073/1.136 906/800
Schouderruimte 1.425 1.396
Heupruimte 1.366 1.344

 

Inhouden (l)
Bagageruimte (VDA) IONIQ Electric: min. 350/455, max. 1.410 (VDA: 211/213/214)

 

Gewichten IONIQ Electric (kg)
Rijklaargewicht (zonder bestuurder) 1.420
Max. laadvermogen 460
Max. toelaatbaar totaalgewicht 1.880

 

Vorig artikelNio biedt gratis Power Swap aan. Paniekvoetbal?
Volgend artikelLaadcapaciteit Europese Tesla V2 Superchargers wordt verhoogd tot 150 kW

1 REACTIE

  1. Grootste nadeel van deze nieuwe is de snellaadtijd die beduidend langer is. Huidig/oud model laadt aan max 70 kW DC naar 80% in max 23 minuten, nieuw model heeft hiervoor 54 minuten nodig. Reden is de lagere batterijspanning van ong 320 V waardoor de max laadstroom zakt.
    Voor de rest schitterende verbeteringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in