Hyundai 45 200 kw laadvermogen 800-volt

Hyundai lanceert volgend jaar grotere cross-over met 800-Volt technologie

Over minder dan een jaar wordt als het goed is de eerste Hyundai “45” geleverd. Deze elektrische cross-over krijgt een laadvermogen van 200 kW. Dat betekent dat je het accupakket bij de snellader in een kwartier tot 80% hebt bijgeladen. Een dergelijk laadvermogen is dus niet langer voorbehouden aan premium merken.

Hyundai 45 jaar autobouwer

De naam van de Hyundai 45 is ontleend aan het feit dat het 45 jaar geleden is dat Hyundai haar eerste productieauto, de Pony, lanceerde. De Hyundai 45 krijgt een lengte van 4,63 m, is 1,89 m breed en 1,60 m hoog. De wielbasis van 3,0 m is riant waarmee de auto ruimte voor het hele gezin biedt. Bovendien biedt het accupakket (naar keuze 58kWh of 73kWh) meer dan voldoende bereik.

Eerste leveringen volgend jaar

De eerste leveringen van de door Hyundai geplande elektrische crossover beginnen blijkbaar in minder dan een jaar. Op Facebook beweert het op EV-gebied goed ingevoerde Auto Sangl dat althans, en vermeldt daar ook de technische gegevens van de twee accuversies. De productiestart in Ulsan zou in januari 2021 moeten zijn, de eerste klantenauto’s zijn gepland voor maart/april 2021. Hyundai toonde het “45”-concept voor het eerst afgelopen najaar, op de IAA. Dat model ziet er bijzonder vooruitstrevend uit. Zoals het meestal in de praktijk gaat, zal het definitieve productievoertuig iets gematigder zijn. Waarschijnlijk zal ook het grote glazen dak van de conceptcar worden weggelaten in het productiemodel, evenals de camera’s die de buitenspiegels vervangen.

Hyundai ook met 800-Volt technologie

Het “45” conceptmodel was niet alleen een nieuw ontwerp, maar ook het eerste voertuig van Hyundai dat gebaseerd is op het zogenaamde E-GMP (Electric Global Modular Platform). Het modulaire systeem heeft zowaar 800-Volt technologie, waardoor deze technologie voor het eerst na de Porsche Taycan in een volumemodel zou worden opgenomen. Het eerste model op basis van E-GMP werd door Hyundai aangekondigd voor 2021 – wat dus overeenkomt met hetgeen Auto Sangl beweert.

Testritten op de Nordschleife

Onlangs werden ook prototypes van de “45” op de Nordschleife gefotografeerd. Hyundai heeft een testcentrum aan de Nürburgring dus de ritten met de elektrische prototypes zijn niet verrassend. De nog steeds flink gecamoufleerde carrosserie doet sterk denken aan het conceptmodel van de “45”, hoewel details nauwelijks zichtbaar zijn.

Hyundai 45 krijgt snelladen met 200 kw dankzij 800-volt 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven