Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric 2021 krijgt een update

De elektrische versie van de Hyundai Kona, die het Zuid-Koreaanse merk in 2018 lanceerde, krijgt binnenkort een update. Niet geheel onverwacht, Hyundai kondigde een tijdje geleden al een update aan voor de ‘normale’ versies van Kona. Dat gaat nu dus ook gebeuren voor de Kona Electric model 2021.

Kopers van de nieuwste versie van de Kona kunnen uitzien naar een vernieuwd ontwerp, een verbeterd interieur en verbeterde veiligheids- en comfortfuncties.

Exterieur

De voorzijde is behoorlijk vernieuwd. Zo zien we een veranderd gesloten radiatorrooster met daarin wel als vanouds de geïntegreerde laadaansluiting. De LED-dagrijlichten zijn nieuw, evenals de LED-koplampen met MFR-technologie (Multifaceted Reflector). Verder zien we dat de wielkasten zijn voorzien van verticale luchtinlaten voor een verbeterde aerodynamica en verminderde turbulentie in het gebied van de voorwielen.

nieuw front voor de Hyundai Kona Electric 2021

Interieur

Binnenin gaat de facelift van de Kona Electric gepaard met een nieuw, 10,25 inch digitaal instrumentenpaneel. Optioneel kunnen kopers ook kiezen voor een even groot centraal touchscreen voor de navigatie. Applicaties van iOS en Android smartphones kunnen, afhankelijk van de uitvoering, door middel van Apple CarPlay en Android Auto draadloos worden weergegeven op het display.

De stoffering van de Kona Electric blijft donker, waarbij je kunt kiezen uit stof en leer. Optioneel biedt Hyundai een interieurpakket met twee grijstinten, waarbij de stoelen met leer zijn bekleed.

Bluelink

Het Bluelink-telematicasysteem geeft de nieuwe Kona Electric een groot aantal handige functies. Zo heeft hij spraakbesturing van de functies van het voertuig- en de smartphone. De Bluelink-app op de smartphone toont het bereik, de batterijstatus en de resterende oplaadtijd. Je kunt de laadtijd via het accumanagementsysteem aanpassen aan de vertrektijd of aan de tijden dat er goedkopere laadstroom beschikbaar is. Uiteraard kun je met de app ook het laadproces starten en stoppen, en tijdens het laden ook het interieur elektrisch voorverwarmen of koelen.

Interieur Hyundai Kona Electric model 2021

Aandrijving ongewijzigd

Hyundai heeft de aandrijflijn van de Kona Electric niet gewijzigd. De elektrische Hyundai SUV is ook komend modeljaar verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De duurste versie heeft een 64 kWh accupakket met een 150 kW elektromotor. Daarnaast is er een betaalbaardere uitvoering met een 39,2 kWh accupakket en een 100 kW motor. De prestaties van beide versies zijn prima, het grootste verschil zit hem behalve in de prijs vooral in het rijbereik. Het 39,2 kWh model heeft een WLTP-bereik van 305 kilometer terwijl de 64 kWh versie volgens diezelfde norm op één acculading 484 kilometer kan rijden.

Laden

De Kona Electric heeft in de 64 kWh-versie standaard een 11 kW on-board lader. Bij de versie met de 39,2 kW accu is deze alleen optioneel verkrijgbaar. Snelladen kan uiteraard ook, de maximale DC-laadsnelheid bedraagt 100 kWh.

Extra veiligheids- en comfortfuncties

De vernieuwde Kona Electric behoudt de bekende “SmartSense” veiligheids- en comfortfuncties. Deze omvatten een autonome noodremassistent met voetgangersherkenning, een adaptief cruisecontrol-systeem met afstandsregeling en stopfunctie, een rijstrookassistent, een actieve rijstrookassistent, verkeersbordherkenning en een attentieassistent.

In de nieuwe generatie van de Kona Electric breidt Hyundai het aantal functies aanzienlijk uit. Zo krijgt hij een waarschuwingssysteem voor kruisend verkeer achteraan met noodremfunctie alsmede een actieve dodehoekassistent met parkeerfunctie. Eveneens nieuw is een alert die de bestuurder waarschuwt als hij niet reageert als de auto voor hem weer optrekt.

Ook waarschuwt de Kona bestuurder als er bij het verlaten van de auto een dreigend gevaar is van naderende verkeer. Dit voorkomt ook dat de achterdeuren opengaan. Voor de echte slaapkoppen waarschuwt de Kona de bestuurder via de claxon en waarschuwingsknipperlichten dat er inzittenden op de achterbank zitten als de bestuurder de auto vergrendelt.

Hyundai Kona Electric

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven