Hyundai gaat samenwerken met Canoo

Hyundai samenwerken Canoo skateboardchassis

Tussen de investeringen in vliegende taxi’s, autonome voertuigen en startups in elektrische bedrijfswagens door is de Hyundai Motor Group ook druk bezig met de toekomst van de mobiliteit. De nieuwste samenwerking van de Koreaanse autofabrikant betreft die met de Californische startup Canoo.

Skateboardchassis

Hyundai wil het skateboardchassis van dat bedrijf gebruiken als basis voor aankomende elektrische voertuigen van Hyundai en Kia. Dit nieuws komt vlak na het nieuws over de investering van Hyundai in de Engelse startup Arrival. Ook daarvan hoopt Hyundai het skateboardchassis te kunnen gebruiken om speciale bedrijfsvoertuigen te ontwikkelen. Het bedrijf heeft vergelijkbare ambities met betrekking tot de nieuwe samenwerking met Canoo. Ook hierbij is het skateboardchassis een op zichzelf staande eenheid is waarin de belangrijkste onderdelen van het voertuig zijn ondergebracht. Die kunnen volgens de bedrijven aan elk cabineontwerp worden gemonteerd.

Nieuwe mogelijkheden

Hyundai ziet in deze veelzijdige architectuur nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van toekomstige elektrische auto’s. Door het gebruik van een skateboardchassis wordt de productie eenvoudiger en goedkoper. Dat heeft hopelijk zijn weerslag zal hebben op de uiteindelijke verkoopprijs van de voertuigen.

Innovatieve EV-architectuur

“We waren zeer onder de indruk van de snelheid en efficiëntie waarmee Canoo hun innovatieve EV-architectuur heeft ontwikkeld. Daardoor zijn ze voor ons de perfecte engineeringpartner bij de overgang naar een toonaangevende positie in de toekomstige mobiliteitsindustrie”, zegt Albert Biermann, Hoofd Research & Development van de Hyundai Motor Group. “We zullen samenwerken met Canoo-engineers om een kosteneffectief Hyundai platformconcept te ontwikkelen dat klaar is voor autonoom rijden is en geschikt is voor massaproductie”.

Waardering

Canoo van zijn kant is een bedrijf dat zich richt op het bouwen van pod-achtige EV’s voor voornamelijk abonnements- en deeldiensten. Het bedrijf is voor een deel afkomstig uit de restanten van Faraday Future en heette vroeger Evelozcity. Canoo heeft onlangs het reserveringenboek voor zijn eerste elektrische voertuig geopend. Dat voertuig wordt pas in 2021 verwacht maar maakte kennelijk genoeg indruk op het Koraanse concern. “We hebben ijverig gewerkt aan de ontwikkeling van een gedurfde nieuwe elektrische auto. De samenwerking met een wereldleider als Hyundai is een moment van waardering voor ons jonge bedrijf,” zegt Ulrich Kranz, In Charge of Canoo. “Het is een echte eer voor ons om Hyundai te helpen bij het ontwikkelen van EV-architectuurconcepten voor hun toekomstige modellen.”

Investeringen

De investeringen in Canoo en Arrival maken deel uit van 87 miljard dollar die de Hyundai Motor Group heeft toegezegd de komende vijf jaar te investeren in elektrificatie en andere toekomstgerichte mobiliteitstechnologieën. Het uiteindelijke doel is om over vijf jaar 25 procent van de totale omzet uit “milieuvriendelijke voertuigen” te halen.

Vorig artikelSamenwerking VER en e-Drivers.com
Volgend artikele-Drivers.com verwelkomt nieuwe e-partner: om | nieuwe energie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in