PluggedIn
Homee-NieuwsHyundai gaat aantal waterstofvoertuigen uitbreiden

Hyundai gaat aantal waterstofvoertuigen uitbreiden

Volgens de Zuid-Koreaanse media gaat Hyundai binnenkort nog een aantal brandstofcelvoertuigen op de markt brengen. Op dit moment heeft het Koreaanse merk drie modellen met een brandstofcel en dat aantal zou gaan verdubbelen.

Hyundai heeft nu de Nexo (personenauto), de Xcient (vrachtwagen) en de Elec City Fuel Cell bus. Volgens ‘Korea IT News’ mogen we tegen 2023 ook brandstofcelvarianten verwachten van de Universe touringcar, de H350 bestelwagen en de afgelopen voorjaar aangekondigde Staria bestelwagen. Het nieuwsbericht vermeldt dat de Zuid-Koreaanse fabrikant hiermee zijn positie als wereldmarktleider voor brandstofcelvoertuigen wil uitbouwen. De Hyundai Motor Group heeft de informatie echter nog niet bevestigd.

Bestelwagens met brandstofcel

Hoewel wij al hadden verwacht dat er van de nieuwe Staria een brandstofcelvariant zou komen, hadden wij dit niet verwacht van de H350. Deze wat grotere bestelwagen is al een tijdje in het programma en er was ons niets bekend over een elektrische of waterstof aandrijving. Van de kleine Staria was al een volledig elektrische versie aangekondigd. Het verbaast het ons dus niet als er van de Staria ook een versie met kleinere accu en een brandstofcel bij gaat komen. Beide bestelwagens zouden volgens Korea IT News een verbeterde versie van de 113 kW brandstofcel van de Nexo krijgen.

Universe touringcar

De Universe is een touringcar voor langere afstanden. Die biedt Hyundai tot nu toe aan twee Euro 6-dieselmotoren en drie verschillende CNG-motoren. Ook hiervan komt volgens Korea IT News dus een variant met brandstofcel waardoor het gamma waterstofvoertuigen van de Zuid-Koreaanse fabrikant tot maar liefst zes groeit. De aandrijflijn is grotendeels afkomstig van de Elec City Fuel Cell Bus, die een 180 kW brandstof en een 74,8 kWh accu heeft. Vanwege de grotere actieradius zal de Universe waarschijnlijk een grotere accu krijgen.

Tweede generatie Nexo verwacht

Ook schrijft Korea IT News dat we in 2023 de tweede generatie van de Nexo mogen verwachten. Het huidige model van de Nexo is sinds 2018 op de markt.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
PluggedIn

e-Nieuws

e-Videos