Hyundai Kia Ionity

Hyundai en Kia sluiten zich inderdaad aan bij Ionity

Vorig jaar kondigden de Zuid-Koreaanse merken al aan dat ze zich wilden aansluiten bij Ionity, een van de grootste snellaadnetwerken van Europa. Ionity is een joint venture, om mee te doen moet je dus een aandeel kopen. De Hyundai Motor Group is nu inderdaad aandeelhouder van Ionity geworden.

De joint venture bouwt en exploiteert een Europees netwerk van krachtige snellader. Ionity maakt gebruik van de Europese laadstandaard CCS en de geleverde energie is 100 procent duurzame energie voor een emissievrije en CO2-neutrale mobiliteit. Voor de komst van Hyundai waren de aandeelhouders de BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group. Nu de Hyundai Motor Group strategisch partner en aandeelhouder van Ionity is, kan het bedrijf een volgende stap zetten in het bereikbaar maken van elektrische mobiliteit voor Hyundai- en Kia-rijders.

“Bij de Hyundai Motor Group zijn product- en klantervaring nauw verbonden met gemak en echte voordelen. Door te investeren in Ionity maken we nu deel uit van één van de meest uitgebreide laadinfrastructuren in Europa”, aldus Thomas Schemera, hoofd van de productdivisie van de Hyundai Motor Group. “De support aan onze klanten houdt niet op bij de verkoop. We zijn toegewijd aan het bieden van holistische oplossingen om het gemakkelijker dan ooit te maken voor mensen om de overstap naar ecomobiliteit te maken”.

Economisch potentieel

“Ik ben erg blij dat we met de Hyundai Motor Group en diens focus e-mobiliteit een nieuwe, sterke partner aan boord hebben. De deelname van de Hyundai Motor Group onderstreept het belang en het economische potentieel van Ionity, als eigenaar van het toonaangevende netwerk van ultrasnelle laadstations in Europa”, verklaart Michael Hajesch, CEO van Ionity.

Hajesch vervolgt: “Met de toetreding van de Hyundai Motor Group verwelkomen we een toegewijde partner met internationale ervaring op het gebied van elektrisch rijden. Samen hebben we als doel om consumenten voor te lichten over e-mobiliteit en innovaties op dit gebied te promoten om van emissievrij reizen het nieuwe normaal te maken, vooral tijdens lange afstanden.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven