Kia Hyundai deelnemers Ionity laadnetwerk

Hyundai en Kia gaan ook met Ionity in zee

Ook Kia en Hyundai gaan deelnemen aan Ionity, de joint venture die is opgericht door een aantal grote autofabrikanten. Dat is goed nieuws want de deelname van beide zusterbedrijven van de Hyundai Motor Group draagt bij aan een verdere groei van het laadnetwerk.

Straks laden met 350 kW

We zijn nu soms al blij als we kunnen laden met 150 kW. Dat gaat snel veranderen, want het streven is om over een paar jaar met 350 kW te kunnen laden. Dat geldt ook voor Kia en Hyundai. Die zullen hun voertuigen vanaf 2021 gaan leveren met 800 Volts laadsystemen. Hiermee kunnen ze optimaal gebruik maken van het laadvermogen van Ionity’s High Power Charging (HPC) netwerk. Hiermee kunnen de oplaadtijden aanzienlijk worden verkort en wordt het afleggen van langere afstanden met EV’s een stuk eenvoudiger.

Volgend jaar 400 Ionity snellaadstations

Ionity is een joint venture die in 2017 is opgericht door de BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group en Porsche AG. De onderneming exploiteert momenteel ongeveer 140 laadstations in Europa. Ook zijn er nog eens 50 in aanbouw. De stations maken gebruik van de universele oplaadstandaard CCS (Combined Charging System) om zo de grootst mogelijke compatibiliteit met een grote verscheidenheid aan elektrische voertuigen te garanderen. Die uitbreiding tot 190 stuks is slechts een begin. Het is de bedoeling dat Ionity haar netwerk volgend jaar al uit zal breiden tot 400 snellaadstations. Dat betekent dat er langs de belangrijkste Europese autosnelwegen gemiddeld iedere 120 kilometer één snellaadstation zal zijn.

1 Commentaar

 • Arno1| 11/09/2019 bij 20:17

  ik kan niet wachten

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven