Hyliion introduceert accupakket met lithium-titanaat accucellen

Hyliion accupakket

Hyliion, een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in elektrische aandrijflijnen voor bedrijfsvoertuigen, introduceert een nieuw, zelf ontwikkelde accupakket. Deze bevat Toshiba’s lithium-titanaat accucellen. Die zorgen voor een langere levensduur, hogere laadsnelheden en meer veiligheid.

Op dit moment is Hyliion vooral actief op het gebied van hybride aandrijflijnen maar verwacht met deze nieuwe accu ook aandrijflijnen voor BEV’s te gaan leveren. Het bedrijf wil de nieuwe accupakketten integreren in de volgende generatie van zijn hybride aandrijflijn. Daarbij zal Hyliion naar verwachting ook een groter verbetering in de vorm van een herzien koelsysteem doorvoeren. De fabrikant claimt dat de lithium-titanaat accucellen “vijf keer het aantal cycli van een conventionele BEV-accu” kunnen doorstaan. Ook zouden ze hogere laadsnelheden mogelijk maken en een langer aanhoudende vermogensafgifte. Ook verhogen ze de veiligheid vanwege een lagere bedrijfstemperatuur. Daarbij komen natuurlijk ook de voordelen van het verbeterde koelsysteem tot uiting. Hyliion beweert verder dat de accu (voor plug-in hybrides) “in minder dan acht minuten” kan worden opgeladen.

Hyliion zegt dat de hybride aandrijflijnen te kunnen installeren in de meeste “Class 8” bedrijfsvoertuigen. Die wegen minimaal een kleine vijftien ton. Ook levert het bedrijf de Hypertruck Electric Range Extender (ERX). Daarbij wordt een elektrische aandrijving gecombineerd met een range-extender op aardgas. Hiermee is een bereik van meer dan 1.000 mijl (ruim 1.600 km) mogelijk. Deze heeft volgens Hyliion trouwens maar een heel kleine accu, de volledig elektrische actieradius bedraagt slechts 40 kilometer.

Vorig artikelPeugeot e-Rifter: tot 7 personen en 4.000 liter bagageruimte
Volgend artikelFord-fabriek in Keulen wordt inderdaad ‘elektrisch’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in