zondag, 7 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsHuawei en Seres starten nieuw automerk AITO

  Huawei en Seres starten nieuw automerk AITO

  Het was al een tijdje duidelijk dat Seres met Huawei zou gaan samenwerken. Gisteren kreeg die samenwerking een boost toen men het gezamenlijke ‘premium’ automerk AITO aankondigde. Die afkorting staat voor ‘Adding Intelligence to Auto’ en getuigt van de nodige ambities.

  Het nieuwe merk AITO moet de technologieën van Seres en Huawei combineren om een intelligente elektrisch auto in het ‘mid-to-high end’ segment met geavanceerde autonome rij-assistentiefuncties te ontwikkelen. Huawei topman Yu Chengdong: “Van AUTO naar AITO, er is slechts één letter verschil. Het verschil verwijst naar een slimme ervaring”. Chengdong zei ook dat Huawei kerntechnologieën op het gebied van communicatie en ICT in huis heeft die gedurende meer dan 30 jaar zijn opgebouwd. Deze zullen helpen om AITO een middelgrote luxe SUV te laten bouwen.

  Wenjie M5

  Men kondigde tijdens de persconferentie namelijk ook het eerste model van AITO aan, de Wenjie M5. Dit zal de eerste auto worden die Huawei’s nieuwste HarmonyOS smart cockpit zal krijgen.

  De officiële aankondiging van de Wenjie M5 zal op 23 december plaats vinden. Maar Seres weet nu al te verklappen dat de Wenjie M5 een hybride aandrijfsysteem en vierwielaandrijving zal krijgen. Dat ‘hybride’ lijkt vanwege het genoemde bereik van 1.000 km voor de hand lijkt te liggen. Er wordt echter ook over een accupakket van 200 kWh gesproken, wat op een volledig elektrische auto duidt.

  Grootse plannen

  Seres en Huawei pakken de samenwerking meteen groots aan. Het komende jaar zal men meer dan 1.000 flagship stores en experience centers gaan bouwen om aan de vraag van consumenten naar AITO-producten en -diensten te voldoen. Ook streeft AITO ernaar om binnen de komende vijf jaar tot de top drie verkopers van ‘new energy vehicles’ in China te behoren.

  Eerdere samenwerking

  Huawei en Seres werken al langer samen. Afgelopen april brachten Seres en Huawei gezamenlijk het eerste model uit. Deze Seres SF5 is eveneens een middelgrote SUV met hybride aandrijving. Daarvan heeft men nu bijna 2.000 eenheden van geleverd.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Nooit meer een lekke band met de Michelin X Tweel

  Iedere fietser heeft wel eens een lekke band gehad. Dit ongemak behoort nu tot het verleden, want Michelin komt met een nieuw soort band, dat niet lek te krijgen is. Speciaal voor cargobikes, dus ideaal voor een probleemloze pakket- en maaltijdbezorging.

  e-Videos