donderdag, 25 april, 2024
Meer...
    Homee-NieuwsHot Wheels-modelletje van 'eerste auto in baan om de zon'

    Hot Wheels-modelletje van ‘eerste auto in baan om de zon’

    Om gelijk even een onjuistheid op deze Hot Wheels-verpakking recht te zetten: de Tesla Roadster die SpaceX begin dit jaar lanceerde is niet “de eerste auto in een baan om de zon”. Alle auto’s op aarde draaien in feite in een baan om de zon.

    Maar goed, we begrijpen wat er wordt bedoeld. En het is een slim stukje marketing van Tesla, SpaceX en Hot Wheels natuurlijk. Die laatste heeft simpelweg het al bestaande schaalmodel van de Tesla Roadster opnieuw uitgebracht, maar dan in een iets gewijzigde uitvoering. De ‘ruimte-Roadster’ kreeg andere wieltjes aangemeten en heeft dezelfde kleur als Elon Musks persoonlijke exemplaar dat nu voorbij Mars door de ruimte zoeft. Helaas heeft Hot Wheels verzuimd om een in wit geklede ‘starman’ achter het stuur te zetten.

    The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

    Publicitair gezien sloeg Elon Musk begin februari twee vliegen in één klap. Zijn bedrijf SpaceX lanceerde succesvol de nieuwe Falcon Heavy-raket en het imago van Tesla kreeg een enorme boost door de wonderlijke lading aan boord. Musks eigen Tesla Roadster werd de ruimte in geschoten, met achter het stuur een pop in een astronautenpak, op het dashboard een Hot Wheels-modelletje, uit de speakers de David Bowie-klassieker Starman en op het infotainmentscherm de uitspraak ‘Don’t Panic’ uit The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

    Topsnelheid van 124.000 km/h

    Volgens de website Collectspace gingen de prijzen van Hot Wheels-modellen van de Tesla Roadster na de lancering door het plafond. In Amerikaanse winkels kostten de originele autootjes 1,09 dollar, maar begin februari gingen ze op eBay al voor 100 dollar van de hand. Op de verpakking van deze SpaceX-versie staan nog wat feitjes over de echte Roadster vermeldt. Zijn topsnelheid in de ruimte is gemeten op 77.000 mph (bijna 124.000 km/h), zijn afgelegde afstand ligt op meer dan 5 miljoen mijl (8 miljoen kilometer) en zijn ‘rondje’ om de zon duurt 557 dagen.

    Gerelateerd

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Vul alstublieft uw commentaar in!
    Vul hier uw naam in

    Meer e-Nieuws

    e-Videos