Hongqi E702 onthuld als futuristische EV met geavanceerde zelfrijdende technologie

Hongqi E702

Hongqi, het Chinese premium automerk dat eigendom is van het Chinese staatsbedrijf FAW, heeft de Hongqi E702 elektrische sedan geïntroduceerd. Dit model zal naar verwachting een van de meest opvallende sedans van China worden. En misschien ook wel een van de populairste modellen van het merk.

Opvallend ontwerp

De E702 is voorzien van een opvallend ontwerp met een verlicht Hongqi-logo op de voorkant, complexe LED-strepen in de carrosserie en prominente dagrijverlichting. Het ontwerp van de voorkant lijkt in grote lijnen op dat van de hieronder afgebeelde Hongqi E202 SUV/fastback, een conceptcar die nog niet zo lang geleden werd onthuld.
Hongqi E202
Ook de zijkant van de Hongqi E702 is behoorlijk opvallend. De digitale zijspiegels in plaats van de traditionele spiegels en de bult op het dak waarin een LiDAR-unit is geplaatst dragen daar ook aan bij. Ook de grote wielen en het ontbreken van zichtbare deurhendels trekken de aandacht. De ‘onzichtbare deurhendels’ zullen waarschijnlijk niet worden doorgevoerd in het uiteindelijke productiemodel. De E702 sedan heeft op de achterkant dezelfde LED-achterlichten als de E202 SUV, met een behoorlijk complexe signatuur en een verlicht Hongqi-logo.

Semi-autonoom rijden

Omdat de auto nog niet volledig is onthuld, zijn er slechts beperkte technische details bekend. Chinese media melden echter dat het zal worden uitgerust met een geavanceerde ‘point-to-point’ semi-autonome rijtechnologie voor alle hoofdwegen dat automatische rijstrookwisselingen, het inhalen van langzaam bewegende voertuigen en het nemen van opritten en afritten zonder de inbreng van de bestuurder mogelijk maakt. Het aantal keren dat de bestuurder handmatig moet ingrijpen zal minder zijn dan 0,5 keer per 100 kilometer.

FAW-Hongqi zal de E702 naar verwachting leveren met het Advanced Smart Drive Safety Chassis System en de andere nieuwste veiligheidssystemen die de autofabrikant ter beschikking staan. Uiteraard zal de E702 ook over-the-air software-updates ondersteunen.

Vorig artikelTest Nio EL7: alternatief voor ‘de Duitse drie’?
Volgend artikelTest Hongqi E-HS9: moddervette Staats-SUV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in