zaterdag, 28 januari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsHonda zet met e:PROGRESS eerste stap in energiesector

  Honda zet met e:PROGRESS eerste stap in energiesector

  Honda gaat niet alleen de elektrificatieplannen versnellen, het concern gaat ook alle geëlektrificeerde producten samenbrengen onder de nieuwe naam “e:Technology”. Ook lanceert Honda deze maand e:PROGRESS. Onder deze merknaam wil Honda diensten op het gebied van e-mobiliteit aanbieden.

  Samen met Moixa en Vattenfall

  Hoewel Honda op het gebied van volledig elektrische auto’s in Europa nog geen enkele rol van betekenis speelt, zet het bedrijf met e:PROGRESS wel de eerste stap naar een servicegericht businessmodel in de energiesector. Honda zal de nieuwe dienst aanbieden in samenwerking met energieleverancier Vattenfall en Moixa, een specialist op het gebied van intelligente laad- en aggregatieprocessen.”De lancering van e:PROGRESS is een belangrijke mijlpaal voor Honda in de ontwikkeling van onze activiteiten op het gebied van energiebeheer hier in Europa en brengt al ons eerdere werk samen om echte waarde te creëren voor eigenaren van elektrische voertuigen. – Jorgen Pluym, projectmanager energiebeheer bij Honda Motor Europe.

  Intelligent opladen en geld besparen

  De technologie achter e:PROGRESS is een intelligente lader, een intelligent tarief en een intelligent oplaadcontrolesysteem. Hiermee wil men de bestuurders van elektrische auto’s niet alleen een optimale oplaadervaring bieden maar ze ook geld laten besparen. Zij kunnen gebruik maken van het eerste flexibele energiecontract zijn dat specifiek is bedacht voor eigenaren van elektrische voertuigen in Europa. Er wordt uitsluitend elektriciteit uit hernieuwbare bronnen gebruikt. Bovendien zal de nieuw gecreëerde dienst van Honda het ook mogelijk maken om te laden op het moment dat er het minste vraag naar elektriciteit is, zodat dan ook het meest gunstige tarief van toepassing is. Je kunt het beschouwen als een flexibele en moderne variant van het bekende nachtstroomtarief.

  Honda e:Progress

  Intelligente interactie

  Moixa’s GridShare Smart Charge-systeem icommuniceert via een app. Hiermee kan de bestuurder de gewenste parameters voor het minimale laadniveau instellen. Daarbij zorgt het systeem ervoor dat de accu altijd naar het gewenste minimale laadniveau wordt geladen. Vattenfall biedt een flexibel “Time of Use” tarief, dat op bepaalde momenten van de dag minder energie kost dan een vast tarief. De combinatie van deze beïnvloedende factoren maakt het mogelijk om de elektrische auto op te laden volgens een schema dat optimaal gebruik maakt van de meest betaalbare en schone energie die beschikbaar is.

  Dit jaar live in het VK

  Honda’s Power Charger is een slimme thuislader. Hij kan een Honda e aan een 32 Ampère-voeding in iets meer dan vier uur volledig opladen. Dat is aanzienlijk sneller dan via een normaal huishoudelijk stopcontact. e:PROGRESS ondersteunt het elektriciteitsnet door middel van actief netbeheer. Hiermee stabiliseert men de vraag effectief. Ook optimaliseert men zo het gebruik van hernieuwbare energie. Honda lanceert de Power Charger nog deze zomer, in combinatie met de eerste leveringen van de Honda e. De volledige e:PROGRESS service moet nog dit jaar live gaan. De nieuwe dienst zal in eerste instantie beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk. Nederland en andere Europese landen volgen later.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Slim elektrisch rijden doe je met de Smart #1

  Smart is bezig met een nieuwe, opwindende fase in zijn bestaan. Waar de eerste en huidige modellen van Smart vooral compacte, praktische stadsautootjes waren, ontwikkelde eigenaar Daimler samen met het grote Chinese Geely-concern de geheel nieuwe Smart #1. Een compacte, elektrische SUV die het merk op een ander niveau brengt.

  e-Videos