Honda Urban EV in nieuwe gedaante op autoshow Genève

Honda houdt woord. De ontzettend leuke Urban EV Concept – die in 2017 debuteerde op de IAA in Frankfurt – gaat eind dit jaar in productie. Op de aankomende autoshow van Genève (7 – 17 maart) presenteert Honda een nagenoeg productierijp prototype van de elektrische hatchback.

En ja, die gaat er behoorlijk anders uitzien dan het oorspronkelijke studiemodel. De productie-Urban EV doet er zeker aan denken, maar is op vrijwel alle punten gewijzigd. Wat meteen opvalt? De koplampen van de auto zijn nu van de conventionele soort, er is een vooruitstekende bumper bijgekomen en als geheel doet de neus van de Honda iets spitser, iets ronder aan.

Camera’s als buitenspiegels

Op basis van spionagefoto’s weten we dat de Urban EV een vijfdeurs hatchback wordt met gewoon openende portieren. De suicide doors van het studiemodel – dat slechts drie deuren had – zijn logischerwijs geschrapt. Wel gebleven zijn de camera’s op de voorportieren, die dienen als achteruitkijkspiegels.

Informatieschermen op de neus

Andere typische concept car-geintjes die we niet gaan terugzien, zijn de informatieschermen die op de neus en achtersteven van de Urban EV Concept zaten. Daarbij is het ook maar de vraag of dat enorme display in het interieur van het studiemodel het productiestadium haalt.

Sports EV Concept

Over de specificaties van de elektrische aandrijflijn van de Urban EV zwijgt Honda nog. Die van de concept car zijn ook niet bekend. Honda heeft na de Urban EV Concept ook nog de Sports EV Concept gelanceerd (in oktober 2017), maar of dat compacte, elektrische coupeetje in productie gaat, is nog maar de vraag.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven