Honda toont interieur van volledig elektrische Urban EV

De Honda Urban EV gaat in productie, dat wisten we. Hij houdt in grote lijnen het aandoenlijke retro-uiterlijk van het studiemodel, maar krijgt er twee portieren bij. Zijn interieur ziet er zó uit. Opvallend: de auto houdt camera’s als zijspiegels.

De productierijpe versie van de Honda Urban EV staat begin maart op de Autosalon van Genève. Later dit jaar rollen de eerste exemplaren van de volledig elektrische vijfdeurs hatchback van de band. Eerder zagen we op een ontwerptekening dat de Urban EV de designrichting van de concept car redelijk volgt. Hij is iets smaller, langer (door de extra portieren), heeft bumpers aangemeten gekregen en conventionele koplampen en achterlichten.

Virtuele zijspiegels

Net als bij het studiemodel bestaat het dashboard van de Urban EV uit een scherm dat over de volle breedte van de cabine loopt. Het is verdeelt in drieën, met helemaal links en rechts nog twee displays waarop de beelden van de ‘virtuele zijspiegels’ worden afgespeeld. Leuk geintje: Het algehele design van het dashboard grijpt terug op dat van de allereerste Civic, met een donkere houten strip tussen de instrumenten.

Electric Vision-plan

Het is niet duidelijk wat de specificaties van de Urban EV zullen zijn. Honda heeft daar nog niks over bekendgemaakt. De Japanse fabrikant loopt wat elektrificatie betreft wat achter, maar is naar eigen zeggen aan een inhaalslag bezig. Als onderdeel van Honda’s Electric Vision-plan moeten plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s over zes jaar twee derde van de Europese verkopen uitmaken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven