Honda SUV e:prototype

Honda toont in Shanghai elektrische SUV e:prototype

Tien nieuwe, volledig elektrische modellen in de komende vijf jaar. Dat staat er op de planning bij Honda. Maar dan wel voor de Chinese markt. Natuurlijk, want Europa is voor Honda helemaal niet zo belangrijk. Maar het moet toch gek lopen wil deze SUV e:prototype niet naar Europa komen.

Honda heeft veel terrein verloren in Europa. De Accords (overigens nog steeds een succesnummer in de VS) en Civicjes waren vroeger niet aan te slepen. Ook de Prelude verkocht bijna vanzelf en ook met de CR-V kende Honda ook best wel goede tijden. Waar het precies is misgegaan, dat laten we even terzijde.

Maar heel langzaam probeert Honda weer wat voet aan de grond te krijgen op Europese grond. Onder anderen met de Honda e. Een leuk, bijna uniek elektrisch autootje. Maar geen auto voor het grote publiek in Europa. Dat wil gewoon een betaalbare auto met alles erop en eraan. En het liefst niet al te bijzonder of exotisch, uitzonderingen daargelaten.

Honda SUV e:prototype

SUV e:prototype kan zo de Europese markt op

Wat dat betreft lijkt de SUV e:prototype een betere match met de Europese klanten te hebben. Als Honda de prijsstelling van de SUV e:prototype aantrekkelijk genoeg houdt, zou de SUV e:prototype in Europa best wel eens kunnen scoren. Qua design mist deze Honda het soms iets te uitbundig Japanse design wat hier niet altijd in goede aarde valt. Sterker nog, het design van de SUV e:prototype is bijna bescheiden te noemen. Het doet ons een beetje denken aan de geraffineerde vloeiende lijnen waarmee Mazda momenteel een aardig succes oogst.

Bijna klaar voor productie

De SUV e:prototype die Honda in Shanghai laat zien, is al bijna de productieversie van het nieuwe model. De Japanse autofabrikant presenteerde afgelopen najaar al een studiemodel met de naam ‘e:concept’ die hier sterk op leek. Dat studiemodel was, best wel ongebruikelijk voor een SUV van dit formaat – nog een driedeurs uitvoering. Het prototype is gelukkig wel een vijfdeurs model. Ook heeft Honda de motorkap iets aangepast. Die was voorheen nog vrij lang en lijkt nu een stukje korter. Bovendien is de voorheen opvallend lange motorkap aan de voorzijde iets korter geworden. De achterzijde is nagenoeg ongewijzigd. Ook Honda doet mee met de huidige trend van de doorlopende lichtsignatuur aan de achterzijde.

Honda geeft nog geen specificaties vrij van de SUV e:prototype. Wel vertelt men dat het prototype is uitgerust met de derde generatie van het ‘Honda Connect’ infotainmentsysteem. De software zou verder geschikt moeten zijn voor OTA-updates.

Honda SUV e:prototype

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven