Betrapt! Honda test de volledig elektrische Urban EV

Vorig jaar september stal Honda de show op de IAA in Frankfurt. De volledig elektrische Urban EV Concept was een heerlijke mix van retro en modern. Het studiemodel won de 2018 Car Design Award en Honda beloofde de compacte hatchback in productie te nemen. En het Japanse merk loog niet.

Want hier is de Honda Urban EV (foto’s via InsideEVs.com). Hij is nog flink ingepakt in camouflagemateriaal, maar de ronde koplampen, de laadaansluiting op de motorkap en de algehele vorm van de carrosserie verraden hem. Helaas lijkt het er wel op dat Honda het design van de auto behoorlijk heeft afgezwakt. De concept car was bijvoorbeeld een driedeurs, terwijl het productiemodel twee portieren meer krijgt. Ook het digitale scherm op de neus lijkt te zijn gesneuveld, want de hatchback op de foto’s heeft overduidelijk conventionelere koplampunits. Het is allemaal wat saaier geworden, wat praktischer. Maar goed, dat kan ook bijna niet anders. Opvallend is overigens dat het gesnapte prototype geen buitenspiegels heeft, maar camera’s. Lexus levert dat op de ES en Audi op de e-Tron.

De oorspronkelijke Urban EV Concept heeft qua design wat weg van de Honda Civic uit de jaren zeventig. Niet alleen zijn exterieur, maar ook zijn interieur, dat is aangekleed met donker hout en een duidelijke retrobekleding. Het Honda-logo in de neus is blauw verlicht. Dat zou volgens Honda een designkenmerk worden van alle toekomstige elektrische modellen van het merk. Naast het logo (zowel aan de voor- als achterkant) is ruimte voor digitale tekst en ook een indicatie van het laadniveau van de batterij. Of die schermen het productiestadium halen, is nog maar de vraag. Iets wat ook geldt voor het immense scherm op het dashboard van de Urban EV Concept.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven