zaterdag, 28 januari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsHonda plant 3 verschillende platformen voor toekomstige EV’s

  Honda plant 3 verschillende platformen voor toekomstige EV’s

  Evenals andere grote autofabrikanent is Honda hard bezig met de ontwikkeling van nieuwe elektrische auto’s. Onlangs onthulde Honda ambitieuze toekomstplannen en nu maakt het merk wereldkundig dat het die EV’s op 3 verschillende elektrische platformen gaat bouwen.

  Investering van 37 miljard

  Honda is van plan om tegen 2030 meer dan twee miljoen EV’s per jaar te produceren en verkopen. Dit maakte het een aantal weken terug bekend tijdens een speciaal hiervoor georganiseerde persconferentie. Om deze plannen te realiseren investeert de Japanse autofabrikant een slordige 37 miljard euro en introduceert het de komende 8 tot 10 jaar maar liefst 30 elektrische auto’s.

  Nieuwe platformen vormen de basis

  Deze 30 elektrische auto’s zullen worden gebouwd op geheel nieuwe, volledig elektrische platformen. Shinji Aoyama, een van Honda’s directeurs, legt uit dat het bedrijf in 2024 de eerste van deze 30 EV’s hoopt te introduceren. De EV in kwestie is een elektrische ‘mini-utility’ vehicle die waarschijnlijk alleen in Azië op de markt zal komen en gebouwd wordt op een nieuw, compact EV-platform.

  Daarnaast brengt Honda in 2026 een “grote” elektrische auto op de markt in Noord-Amerika. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid een forse SUV zijn die op een groter platform gebouwd wordt. Aoyama legt uit dat beide platforms — zowel de extra compacte als de grote — tevens de basis zullen vormen voor toekomstige Honda EV’s.

  General Motors

  Dan is er nog de samenwerking met het Amerikaanse General Motors. Samen met GM ontwikkelt Honda een “wereldwijd” platform dat de basis vormt voor betaalbare elektrische voertuigen. Dit platform, een platform voor “middelgrote voertuigen”, zal zijn debuut maken in 2027, waardoor de teller op een totaal van 3 elektrische platformen komt te staan.

  Weinig bekend

  Vooralsnog zijn er verder weinig details bekend. Zo werd er niet gerept over modellen die naar Europa komen en is ook nog niet bekend welke EV’s en platform waar geproduceerd gaan worden. Wel weten we dat General Motors vanaf 2024 de productie van twee Honda EV’s in de Verenigde Staten voor zijn rekening neemt. Deze elektrische SUV’s staan echter op GM’s Ultium-platform en niet op een van de hier genoemde Honda platformen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Slim elektrisch rijden doe je met de Smart #1

  Smart is bezig met een nieuwe, opwindende fase in zijn bestaan. Waar de eerste en huidige modellen van Smart vooral compacte, praktische stadsautootjes waren, ontwikkelde eigenaar Daimler samen met het grote Chinese Geely-concern de geheel nieuwe Smart #1. Een compacte, elektrische SUV die het merk op een ander niveau brengt.

  e-Videos