De Honda Motocompacto is de gedroomde opvolger van de Motocompo

Honda Motocompacto

De focus in de mobiliteit ligt steeds vaker op duurzaamheid. Maar ook de gebruiksmogelijkheden zijn belangrijk, waar de nieuwe Honda Motocompacto een prachtig voorbeeld van is. Deze inklapbare elektrische scooter is trouwens ook de spirituele opvolger van de legendarische Honda Motocompo uit de jaren ’80.

Terug naar de Honda Motocompo

De Honda Motocompo, gelanceerd in 1981, was een compacte, opvouwbare scooter die gemakkelijk in de kofferbak van een auto kon worden opgeborgen. Het was een symbool van vrijheid en flexibiliteit. Bijna vier decennia later brengt Honda diezelfde filosofie terug met de Motocompacto. Het nieuwe model behoudt de essentie van zijn voorganger maar voegt daar een elektrische aandrijving aan toe.

Motocompacto: modern design, maar trouw aan zijn roots

Het ontwerp van de Motocompacto is zowel modern als retro, met strakke lijnen en een minimalistische uitstraling. Daarmee is de Motocompacto ook nog trouw zijn roots uit de jaren ’80.. De bedieningselementen zijn intuïtief en de zitpositie is volgens Honda comfortabel genoeg voor langere ritten.

Het voertuig combineert het beste van twee werelden: de nostalgische charme van de Motocompo en de duurzame technologie van een moderne elektrische scooter. Het resultaat is een uniek en veelzijdig voertuig dat een nieuwe standaard zou kunnen zetten in stedelijke mobiliteit.

Helaas: helm verplicht

De Motocompacto is uitgerust met een elektromotor die een topsnelheid van 25 km/u kan bereiken. Het bereik is ongeveer 19 kilometer op een enkele lading. Dat klinkt heel weinig maar is voldoende voor de meeste stedelijke ritten. Wat het voertuig echt onderscheidt, is de opvouwbaarheid. In opgevouwen toestand neemt de Motocompacto niet meer ruimte in beslag dan een grote koffer, waardoor hij gemakkelijk kan worden meegenomen in het openbaar vervoer of in de kofferbak van een auto. Helaas zal de in Nederland geldende helmplicht voor deze voertuigjes een aspect zijn wat de kopers flink af zal remmen. Dit maakt het immers een stuk lastiger om hem in het openbaar vervoer mee te nemen. In dit geval is het dus jammer dat hij geen trappers heeft.

Honda Motocompacto

Honda Motocompacto is verrassend goedkoop

Die helmlicht is echt heel jammer (maar begrijpelijk). Met een verwachte prijs van minder dan 1.000 euro positioneert Honda de Motocompacto namelijk als een verrassend betaalbare optie in het groeiende segment van elektrische ‘urban vehicles’. Het voertuig lijkt ons een prachtig alternatief voor stadsbewoners en forensen die op zoek zijn naar een flexibele en duurzame vorm van vervoer. Maar ja, die helmplicht…

Vorig artikelDuurtest update Nio ET7: ‘Stay focused’
Volgend artikelGetest: vernieuwde Citroën ë-C4 en ë-C4 X met meer vermogen en grotere actieradius

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in