Honda en Sony delen informatie over hun gezamenlijke elektrische automerk

Sony + Honda = Afeela

Honda heeft misschien lang gewacht met elektrische modellen. Maar het Japanse merk heeft nu wel twee heel interessante ijzers in het vuur. We vertelden al eerder over de samenwerking met GM. De samenwerking met Sony is wellicht nog veel interessanter. En daar is nu meer over bekend.

De Japanse elektronicagigant liet een paar jaar geleden een studiemodel van een elektrische auto zien. En een jaar later nog een tweede. Daarnaast liet men iedereen behoorlijk in het ongewisse: gaat Sony die auto’s zelf maken, of gaat het Sony alleen om de elektronica in die auto’s, of wil Sony die auto’s samen met een andere fabrikant gaan bouwen? Het laatste bleek het geval te zijn. Na gesprekken met de halve automobielbranche, als we de geruchten moeten geloven, besloten Sony en Honda om samen in zee te gaan. Op de technologiebeurs CES in Las Vegas presenteerde men behalve een zoveelste prototype ook de merknaam waarmee de Japanners deze elektrische auto’s aan de man gaan brengen.

Sony + Honda = Afeela

Sony + Honda = Afeela

Het is natuurlijk geen rekensommetje, maar Afeela is wel de merknaam waarmee Sony en Honda gezamenlijk elektrische auto’s willen gaan maken en verkopen. De Japanse merken presenteerden in Las Vegas, waar zij de nieuwe merknaam bekendmaakten, ook een prototype van een vierdeurs sedan. Dit moet een voorbode zijn van het model dat over een jaar of drie in productie gaat.

Tijdens de presentatie over de mobiliteitsplannen van Sony vertelde CEO Kenichiro Yoshida dat men voertuigen met autonome mogelijkheden wil gaan bouwen, die kunnen worden omgevormd tot een “bewegende entertainmentruimte”. Volgens Yoshida moet Afeela het beste entertainment in zijn segment moeten bieden. Omdat te realiseren zal de joint venture van Sony en Honda JV de Unreal Engine van Epics Games, een 3D computer graphics game engine, in het voertuig integreren. Niet alleen om niet alleen entertainment in de auto’s te visualiseren, maar ook de communicatie en veiligheid. Yoshida: ” We zijn van plan te onderzoeken hoe media een leuke en spannende mobiliteitsinteractie kunnen creëren. In aanvulling op films, games en muziek, voorzien we een nieuwe in-cabine ervaring met behulp van onze expertise van UX en de UI-technologieën.”

Autonomie op Level 3

Voorts vertelde Yoshida dat het voertuig over autonome rijcapaciteiten op Level 3 onder “beperkte omstandigheden” zal beschikken. Dat houdt in dat de auto deels autonoom kan rijden maar dat de bestuurder wel op moet blijven letten om in te grijpen als het systeem daar om vraagt.

Yoshida vertelde op de ook dat de auto van Afeela maar liefst 45 camera’s en sensoren binnen en buiten het voertuig heeft, om de veiligheid en beveiliging te garanderen en met medeweggebruikers te kunnen communiceren.

Eerder was al bekend dat de auto waarschijnlijk over een twee motoren en vierwielaandrijving zal beschikken, met een gezamenlijk vermogen van zo’n 400 kW.  De auto zou in 4,8 seconden naar 100 km/u kunnen accelereren en een topsnelheid van 240 km/u moeten hebben.

Sony + Honda = Afeela

Reserveringen beginnen in 2025

Dat de Europese markt voor Honda niet bepaald prioriteit heeft, weten we al een aantal jaren. Dat zal waarschijnlijk ook voor Afeela gelden. De nieuwe auto zal in eerste instantie in een Honda-fabriek in de VS worden geproduceerd. Reservering zijn mogelijk in de loop van de eerste helft van 2025. In dat jaar zal de marktintroductie ook plaats vinden terwijl men de eerste leveringen – aan klanten in Noord-Amerika – heeft gepland voor begin 2026.

Sony + Honda = Afeela

Vorig artikelRam 1500 Revolution BEV Concept is voorproefje van Ram’s elektrische pick-up
Volgend artikelVeel grotere actieradius voor Mercedes eSprinter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in