Holcim koopt 1.000 elektrische cementwagens bij Volvo Trucks

elektrische cementwagen van Volvo Trucks

Het grote Zwitserse bouwconcern Holcim en de Zweedse truckbouwer Volvo Trucks hebben een intentieverklaring getekend om tegen 2030 maar liefst 1000 elektrische trucks in te zetten. De eerste leveringen zullen dit eind jaar plaatsvinden.

Voor alle Europese Holcim-vestigingen

Holcim, een wereldwijd opererende fabrikant van bouwoplossingen, heeft samen met Volvo Trucks afgesproken om tussen nu en 2030 maar liefst 1.000 elektrische Volvo-trucks in te zetten voor de vestigingen van Holcim in Europa. Dit is voor Volvo Trucks de grootste opdracht voor elektrische voertuigen ooit.

De eerste 130 exemplaren van de elektrische Volvo FH en Volvo FM trucks zullen in het vierde kwartaal van 2023 en gedurende 2024 worden geleverd aan de vestigingen van Holcim in onder andere Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Volvo FH en FM

Hoewel er geen uitspraken zijn gedaan over de exacte configuratie, zijn de Volvo FH en FM ontworpen voor zware taken en lange afstanden. Ze zijn uitgerust met twee of drie elektrische motoren en een I-Shift versnellingsbak die is aangepast voor elektromobiliteit, wat zorgt voor een soepele en krachtige rijervaring. De trucks hebben een indrukwekkende vermogensoutput van maximaal 490 kW (666 pk) en een actieradius van maximaal 300 kilometer. Ze kunnen worden voorzien van zes accupakketten met een totale capaciteit tot 540 kWh, wat voldoende bereik garandeert voor uiteenlopende regionale transportopdrachten.

Langdurige samenwerking

Deze overeenkomst is het resultaat van een bredere samenwerking tussen Holcim en Volvo Group. “Langdurige samenwerking en een sterk engagement om echt een verschil te maken, zijn essentieel om grote CO2-reducties te realiseren. Ik ben erg trots op de samenwerking die we met Holcim hebben ontwikkeld en op de resultaten die we samen behalen”, zegt Martin Lundstedt, President & CEO Volvo Group.

Een volgende stap richting netto nul emissie

Door 1000 bestaande Volvo FH-dieseltrucks te vervangen door Volvo FH Electric-trucks die groene stroom gebruiken op een normale route, kan jaarlijks tot 50.000 ton CO2 worden bespaard. Beide bedrijven zijn toegewijd aan het Science-based targets-initiatief, dat ambitieuze klimaatactie in de particuliere sector stimuleert, en beide concerns behoren ook tot de stichtende leden van First Movers Coalition (FMC).

Vorig artikelMercedes-Benz geeft meer informatie vrij over nieuw Van.EA-platform
Volgend artikelDe Fisker PEAR is even in de wacht gezet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in