Het nieuwe, luxueuze, elektrische vlaggenschip op het MEB-platform: de Volkswagen ID.7

Volkswagen ID.7

Volkswagen onthult zijn indrukwekkende elektrische vlaggenschip, de ID.7 sedan, gericht op comfort en een indrukwekkende actieradius. Met zijn nieuwe aandrijflijn en grotere accucapaciteit moet deze elektrische sedan volgens Volkswagen dé keuze voor milieubewuste consumenten wereldwijd worden.

De Volkswagen ID.7 belooft dé elektrische opvolger voor de VW Passat te worden die comfort, efficiëntie en luxe combineert in een milieuvriendelijk pakket.

Efficiëntie dankzij aerodynamica en nieuwe aandrijflijn

De ID.7 Pro S biedt een indrukwekkende actieradius van 700 km, dankzij de nieuwe, efficiënte APP550 aandrijflijn en de grootste accu ooit in een elektrische Volkswagen voertuig, namelijk met een netto capaciteit van 86 kWh. Deze actieradius wordt ook bereikt door de combinatie met de uitstekende aerodynamica met een cW-waarde van ongeveer 0,23.

Volkswagen ID.7

Ruimtelijk interieur en geavanceerde technologie

De ID.7, met een wielbasis van 2,97 meter, biedt een ruim interieur en een stabiele rijervaring. Het voertuig is uitgerust met geavanceerde assistentiesystemen en biedt optioneel adaptieve stoel-Climatronic en een nieuwe massagefunctie. Het infotainmentsysteem van de volgende generatie wordt bediend via een vrijstaand 15-inch touchscreen.

Slimme technologie voor een betere rijervaring

De ID.7 biedt een opgeruimd interieur en nieuwe technologieën, zoals een Augmented Reality Head-up Display en de “Travel Assist” die bij snelheden boven 90 km/u de dwars- en lengtegeleiding overneemt en ook geassisteerde rijstrookwisselingen mogelijk maakt. Het systeem kan ook snelheidslimieten en andere verkeersinformatie integreren in de assistentie en voorspellend rijden mogelijk maken.

Nog efficiëntere aandrijving

De ID.7 wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde 210 kW synchrone elektromotor met 550 Nm koppel. Het systeem bestaat uit een elektromotor, een 2-traps 1-versnellingsbak en een puls-omvormer. Nieuwe technologieën zoals sterkere permanente magneten, een verbeterde stator en een gecombineerd olie- en waterkoelsysteem zorgen voor een hogere thermische stabiliteit en betere prestaties.

Comfort en luxe op zijn best

Andere kenmerken van de ID.7 zijn onder andere parkeerassistentie met geheugenfunctie, een verbeterd infotainmentsysteem, een spraakassistent met de naam IDA en een “Smart Glas” panoramisch dak. De auto heeft een lange wielbasis van bijna drie meter, wat zorgt voor royale beenruimte voor passagiers achterin, en een groot laadvermogen in de kofferbak. Luxueuze elementen zoals klimaatgecontroleerde massagestoelen en geavanceerde klimaatregeling maken het plaatje compleet.

Europese en wereldwijde lancering en productie

Bij de geplande Europese verkoopstart in de herfst zal de ID.7 eerst als ID.7 Pro met de 77-kWh-accu beschikbaar zijn, terwijl de ID.7 Pro S met 86 kWh later zal volgen. De ID.7 zal vanaf 2024 ook in Noord-Amerika worden aangeboden, met productie in de fabriek in Emden, Duitsland. In China zal de ID.7 lokaal worden geproduceerd en gedistribueerd door VW’s joint ventures. De productie van de ID.7 start in de zomer in Emden voor Europa en Noord-Amerika, gevolgd door China.

Vorig artikelDe HiPhi X komt binnenkort naar Europa
Volgend artikelInnobatt wil een revolutie in de accutechnologie bewerkstelligen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in