vrijdag, 12 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsHertz voegt 65.000 Polestars aan verhuuraanbod toe

  Hertz voegt 65.000 Polestars aan verhuuraanbod toe

  Hertz biedt al meer dan tien jaar elektrische huurauto’s aan, maar deze zijn nog niet op grote schaal beschikbaar. Met de belofte om tegen het einde van dit jaar 100.000 Tesla Model 3’s aan de vloot toe te voegen, zal dat absoluut veranderen. Hertz gaat nu ook met het Zweedse Polestar in zee.

  De autoverhuurder heeft namelijk bekendgemaakt dat het 65.000 auto’s bij de Zweedse autofabrikant gaat afnemen. Dat zijn er natuurlijk minder dan de 100.000 auto’s van Tesla en de afname is bovendien verspreid over een periode va vijf jaar. Maar het totale aantal is wel het dubbele van wat Polestar op dit moment op jaarbasis afzet. Daarom is dit een order waar Polestar heel blij mee mag zijn.

  En dat laat Polestar ook blijken, getuige de verklaring van CEO Thomas Ingenlath: “Polestar is toegewijd aan het versnellen van de overgang naar elektrische mobiliteit met een fascinerende en innovatieve product portfolio. We zijn verheugd dat Hertz Polestar heeft gekozen als strategische partner op hun weg naar elektrificatie. Het partnerschap met een wereldwijde pionier als Hertz zal de verbazingwekkende ervaring van het rijden in een elektrische auto naar een breder publiek brengen, en tegemoetkomen aan een breed scala van mobiliteitsbehoeften van onze wederzijdse klanten op de korte en langere termijn. Voor velen van hen zal het de eerste keer zijn dat ze in een EV rijden, en het zal een Polestar zijn.”

  Hertz CEO Stephen Scherr: “We zijn verheugd om samen te werken met Polestar en kijken ernaar uit om hun premium EV-producten te introduceren in onze retail- en rideshare-vloten. Het partnerschap dat we vandaag met Polestar aangaan bouwt verder op onze ambitie om als een milieubewuste onderneming een toonaangevende deelnemer te worden in het moderne mobiliteitsecosysteem.

  Hertz Polestar

  Polestars eerst in Europese huurvloot

  In oktober 2021 kondigde Hertz plannen aan om “de grootste EV-verhuurvloot in Noord-Amerika” te exploiteren. De autoverhuurder sloot daarom een deal met Tesla voor de afname van 100.000 Model 3’s. Die zullen vooral in Noord-Amerika te huur zijn, maar ook in Europa zal Hertz de Tesla Model 3 aan gaan bieden. Huurders krijgen nu dus nog meer opties, als Hertz ook de Polestar 2 aan het wagenpark toe gaat voegen. De Polestars worden eerst aan het Europese huuraanbod toegevoegd, later volgen ook Australië en Noord-Amerika. Met de aankoop van deze 165.000 elektrische voertuigen draagt Hertz niet alleen direct bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Zoals Polestar CEO Ingenlath terecht opmerkt zal de verhuurorganisatie op deze manier ook heel veel mensen voor het eerst kennis laten maken met een elektrische auto.

  Welke Polestar 2 gaat het worden?

  Men heeft helaas nog niet bekendgemaakt welke versie van de Polestar 2 aan de Hertz-vloot zal worden toegevoegd. Het basismodel van de Polestar heeft een 69 kWh-accupakket waarmee hij een WLTP-actieradius van 470 km haalt, terwijl de 170 kW motor goed is voor een topsnelheid van 160 km/u en een sprint van 0 tot 100 km/u in iets meer zeven seconden. Daarnaast is er een versie met een grotere accu (78 kWh), die een WLTP-bereik van 540 km heeft. Het topmodel heeft twee motoren die samen 300 kW leveren. Daarmee accelereert deze Polestar 2 in minder dan vijf seconden naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 205 km/u. De WLTP-actieradius van deze versie bedraagt 480 km.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Met het verbod op benzineauto’s vanaf 2035 komt de schone stad dichterbij

  Vanaf 1 januari 2035 is het niet meer mogelijk een nieuwe auto op benzine, diesel of gas aan te schaffen. Hoog tijd dus om ons klaar te maken voor deze verandering, en de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen.

  e-Videos