Harley Davidson LiveWire Del Mar S2 LE was binnen 18 minuten uitverkocht

Harley Davidson LiveWire Del Mar S2 LE

Steeds meer gevestigde motorfietsmerken gaan op de elektrische toer. Harley Davidson richtte daarvoor het ‘elektrische’ merk LiveWire op. En met succes: de Launch Edition van de nieuwe Del Mar S2 elektrische motorfiets was binnen slechts 18 minuten uitverkocht!

Niet de eerste LiveWire motorfiets

De Harley Davidson Del Mar S2 is niet de eerste volledig elektrische Harley. Deze eer gaat naar de in 2018 geïntroduceerde Harley Davidson LiveWire, die ondanks zijn fraaie vormgeving en steengoede prestaties geen succesnummer was. Dit had met name te maken met de prijsvoering: met zijn prijs van $30.000 was de LiveWire te prijzig om echt aan te slaan.

Harley Davidson LiveWire Del Mar S2 LE

Hoge verwachtingen

Sinds de introductie van de originele LiveWire waren er echter wel hoge verwachtingen voor een meer betaalbare elektrisch aangedreven Harley. Toen Harley Davidson begin mei de Del Mar onthulde waren velen al zeer enthousiast.

Een paar weken later kwamen de eerste 100 ‘Launch Edition’-modellen beschikbaar, al was dit niet voor lang. Deze 100 exemplaren waren namelijk al binnen 18 minuten uitverkocht. En dat is naast de pre-orders voor de goedkopere, ‘normale’ productiemodellen van de Del Mar. Hoeveel daar al van zijn gepre-orderd is vooralsnog onbekend.

Betaalbare Harley

Volgens velen is de Del Mar de ultieme combinatie van Harley Davidson DNA, 100% elektrisch aandrijving en een relatief bescheiden prijskaartje. Qua stijl en vormgeving is de Del Mar onmiskenbaar een Harley, al zou de prijs van slechts $15.000 (of $17.700 voor de inmiddels uitverkochte Launch Edition) dit niet doen vermoeden.

Harley Davidson LiveWire Del Mar S2 LE

Overigens is de Del Mar niet de laatste betaalbare, elektrisch aangedreven Harley Davidson motorfiets. De verwachting is namelijk dat het Amerikaanse merk binnenkort een lichtere, goedkopere motorfiets op hetzelfde ARROW-platform zal onthullen. Of, wanneer en hoe is nog onduidelijk.

Vorig artikelADAC test elektrische bakfietsen
Volgend artikelUPS gaat cargobikes testen om parkeerboetes te ontlopen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in