Grootste elektrische vloot van Nederland gaat rijden in Overijssel, Gelderland en Flevoland

De komende 10 jaar blijft Keolis de vervoerder in de concessies Veluwe en Midden-Overijssel. Daarnaast wordt de dienstverlening uitgebreid met Lelystad (2021) en IJsselmond (2023). Het contract met een waarde van € 900 miljoen wordt uitgevoerd met meer dan 300 elektrische voertuigen en is daarmee de grootst elektrische vloot in Nederland.

Keolis overtuigde de provincies met een compleet aanbod waarbij de reiziger én een robuust en hoog kwalitatief openbaar vervoernetwerk centraal staat. De nieuwe naam van het OV in deze regio wordt RRReis. De drie provincies hebben samen de gedurfde stap gezet om reizen over de voormalige concessiegrenzen heen mogelijk te maken.

Overgang naar duurzamere mobiliteit

Met dit nieuwe contract van € 900 miljoen introduceert Keolis de grootste vloot elektrische voertuigen binnen een netwerk ter wereld. De nieuwe elektrische bussen zullen 53 stations in het oosten en het centrale deel van Nederland bedienen en zullen jaarlijks 17 miljoen passagiers vervoeren. Keolis Nederland gaat de Provincies ondersteunen bij de overgang naar groene mobiliteit en wil de bestaande dieselbussen vervangen door 300 volledig elektrische bussen.

De inzet en exploitatie van de e-bussen begint in december 2020 in Overijssel en Gelderland (Oost-Nederland) en van 2021 tot 2023 in Flevoland (midden van het land).

De drie provincies hebben meer dan 3,5 miljoen inwoners in stedelijke woongebieden, waaronder verschillende middelgrote steden (met 50.000 inwoners of meer), zoals Zwolle, Deventer, Lelystad, Apeldoorn en Ede.

“De e-bussen zullen de negatieve invloed van het OV op de omgeving en het milieu aanzienlijk verbeteren”

De 300 e-voertuigen zullen op het netwerk rijden dat ongeveer 140 lijnen omvat en 53 stations bedient. Er zullen 700 medewerkers actief zijn op de verschillende trajecten waarvan 200 nieuw zullen worden aangetrokken. Keolis is al 10 jaar actief in de provincies Gelderland en Overijssel, de provincie Flevoland komt daar nu bij. De provincies kunnen voor de overgang naar groenere mobiliteit gebruik maken van de expertise die Keolis op dit gebied al heeft opgedaan in Frankrijk, Noorwegen, Zweden, de VS en Canada, aldus Bernard Tabary, International CEO bij Keolis.

Keolis is sinds 1999 actief in Nederland biedt regionale treindiensten, evenals snelbus (BRT) trajecten, busdiensten, vervoer op maat  en fietsdeel diensten.

Vorig artikelDit wordt de nieuwe Toyota Mirai
Volgend artikelPlug & Charge: Wanneer wordt laden eindelijk simpel?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in