bidirectioneel laadplein bij kantoor Triodos Bank

Groot bidirectioneel laadplein bij kantoor Triodos Bank

Wie bij Triodos bankiert, die kiest voor kies voor groen, eerlijk en menselijk. Deze kernwaarden zijn uiteraard ook van toepassing bij het nieuwe kantoorgebouw van Triodos Bank. Dit komt vlakbij station Driebergen-Zeist te staan. Om die kernwaarden nog maar eens te benadrukken wordt er naast het remontabele kantoorgebouw van Triodos ook een enorm bidirectioneel laadplein gebouwd. Het zou zelfs ’s werelds grootste bidirectionele laadplein moeten zijn. Komend najaar moet het laadplein operationeel zijn. Dan staan er maar liefst 120 slimme laders gereed om de accupakketten van elektrische (deel)auto’s van de medewerkers van Triodos bij te laden.

Bidirectioneel laden, dus ook terug leveren

Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met ontwikkelaar EDGE Technologies en We Drive Solar. Uiteraard wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van groene stroom, afkomstig van zonnecellen. De bidirectionele laders zijn direct aangesloten op maar liefst 3.253 m² aan zonnepanelen. De laders hebben een driedubbele functie. Je kunt er niet alleen elektrische auto’s laden maar auto’s kunnen desgewenst ook weer stroom terug leveren. Die energie kan worden gebruikt voor de elektriciteitsvoorziening van het kantoorgebouw of aan het elektriciteitsnet worden terug geleverd.

Slimme laders

Er wordt gebruik van een intelligent laadsysteem. Hierdoor worden de accu’s alleen maximaal geladen als het aanbod aan elektriciteit groter dan de vraag is. Als het overschot aan zonne-energie niet zo hoog is, kan een accu ook elektriciteit terug leveren. Op deze manier wordt er een flexibele opslagcapaciteit gecreëerd waarmee pieken op het net kunnen worden verminderd.

Overgang naar elektrische deelauto’s

Triodos Bank wil haar deelauto’s vervangen door volledig elektrische auto’s. Deze moeten onderdeel van het bidirectionele laden worden. Ook gaat Triodos Bank of ook de inwoners van Zeist en omstreken van de elektrische deelauto’s gebruik kunnen maken. Matthijs Bierman van Triodos: “Het plan past bij onze nieuwe ambities op het gebied van duurzame mobiliteit. We willen het autodelen zo duurzaam en aantrekkelijk mogelijk maken. Niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor de lokale gemeenschap.”

1 Commentaar

 • Willem| 24/05/2019 bij 18:01 (Bewerk)

  Ik denk dat dit een lovenswaardig project is.
  Als het mag, heb ik nog een aanvullende vraag. Ik lees dat de Duitse start – up Sono Motors zijn auto’s voledig met groene stroom gaat produceren. Ook zouden er verschillende maatregelen zijn genomen om de automobiliteit minder milieubelastend te laten zijn. Enkele voorbeelden zijn geïntegreerde zonnepanelen en apps voor car pooling of een interieurfilter van mos. Neemt Triodos ook dit soort zaken meer bij de elektrificering van zijn toekomstige wagenpark?

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven