Groep hackers kraakt Model 3 en krijgen auto van Tesla cadeau

Het is een groep hackers gelukt om de Tesla Model 3 te kraken. Dat is niets om je zorgen over te maken, want de heren en dames deden het op verzoek van Tesla. Ze hebben er zelfs een auto mee gewonnen.

Tesla is de eerste autofabrikant die deelneemt aan het Pwn2Own-evenement, dat recent in de Canadese stad Vancouver werd gehouden. Tesla daagde hackers uit om kwetsbaarheden in het systeem van de Model 3 te vinden. En op de laatste dag lukte dat twee van hen. Amat Cama en Richard Zhu richtten zich op het infotainmentsysteem van de Model 3 en namen vanuit daar het hele systeem van de elektrische sedan over. Als beloning kregen ze van Tesla een Model 3.

Honderdduizenden dollars

Ruim vier jaar geleden – in 2014 – is Tesla begonnen met een hackprogramma. Naar verluidt heeft de Amerikaanse fabrikant al honderdduizenden dollars aan prijzen weggeven aan hackers die kwetsbaarheden in de systemen van de Model S, Model X en Model 3 blootstelden. Tesla heeft sinds vorig jaar de beloning verhoogd en betaalt maximaal 15.000 dollar per kwetsbaarheid. De hackers moeten de problemen eerst aan Tesla melden om aanspraak te kunnen maken, zodat het merk snel met een systeemupdate kan komen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven