Gratis laden bij ChargePolska moet elektrische transitie in Polen een boost geven

Gratis elektrische auto laden bij ChargePolska

In Polen leeft de transitie naar de e-mobiliteit vooral in de politiek. De Polen zelf kijken vooral naar de aanschafprijs en minder naar de verbruikskosten. Het gevolg is dat ze daar vooral goedkope tweedehandsauto’s met verbrandingsmotoren kopen. ChargePolska wil daar verandering in gaan brengen.

Kip-en-ei kwestie

Polen is het land van de tweedehands auto’s. Die worden vaak vanuit West-Europa geïmporteerd. Helaas vinden de Polen gebruikte elektrische auto’s te duur. De gemiddelde leeftijd van de auto’s die de Polen importeren, is maar liefst 11 jaar. Naast het feit dat Polen gewend zijn om oudere, goedkope auto’s met verbrandingsmotoren te kopen, is de laadinfrastructuur in Polen nog ver onder de maat. Logisch, laadpaalexploitanten gaan niet investeren in laadpalen als er bijna geen EV’s zijn. En wie koopt er nu een EV als geen laadpunten in de omgeving zijn? Een typische kip-en-ei kwestie dus.

Gratis laden als gamechanger

ChargePolska wil de Polen in ieder geval duidelijk maken dat elektrisch rijden juist veel goedkoper kan zijn. Om dat te benadrukken, wil ChargePolska gratis laadbeurten aan gaan bieden. Daarnaast wil ChargePolska ook een landelijk dekkend laadnetwerk opbouwen. Die twee dingen samen zouden best wel eens een gamechanger kunnen zijn.

Laadpalen als reclameplatform

De persoon achter ChargePolska is Matt Tymowski. Voor het opzetten van een pilot, is hij een samenwerkingsverband aangegaan met Bolt, een bedrijf dat actief is op het gebied van ride-hailing. ChargePolska heeft zich overigens laten inspireren door Volta Charging. Het laadnetwerk en de kosten voor het gratis laden worden gefinancierd door het laadnetwerk als een reclameplatform aan te bieden. De doelgroep is natuurlijk heel specifiek maar daardoor weer ideaal voor bedrijven die hun duurzaamheidsdoelstellingen willen promoten.

Vorig artikelAccu opladen in 15 seconden: een toekomstdroom, of toch niet?
Volgend artikelACM wil snel duidelijkheid over prijzen van opladen elektrische auto’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in