zondag, 26 mei, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsGoedkopere basisversie van Porsche Taycan ook in Europa te bestellen

  Goedkopere basisversie van Porsche Taycan ook in Europa te bestellen

  De goedkopere Porsche Taycan met achterwielaandrijving is al leverbaar in China. Maar hij wordt nu ook in de VS en Europa aangeboden. Het basismodel van de Porsche Taycan wordt een van de allergoedkoopste Porsche-modellen. Zou dat voor een onverwacht succes kunnen zorgen?

  Alleen de Porsche 718 Cayman is nog een paar honderd euro goedkoper dan de ‘standaard’ Porsche Taycan, die 87.000 euro moet kosten. En dat is natuurlijk een heel interessante prijs. Want of het nu wel of geen basismodel is met alleen achterwielaandrijving, de aantrekkingskracht en het image van Porsche is nog steeds volop aanwezig. De lage bijtelling over iets minder dan de helft van de fiscale waarde maakt de goedkopere Taycan ook heel interessant voor zakelijke rijders.

  Porsche Taycan goedkoopste basisversie elektrisch

  Helemaal standaard, of de Performance Plus

  Wie de standaardversie kiest, beschikt over een vermogen van 240 kW en een accupakket met een capaciteit van 79,2 kWh. De “Performance Plus” heeft een groter accupakket van 93,4 kWh en levert ook iets meer vermogen: 280 kW. Het piekvermogen in ‘overboost’ met geactiveerde Launch Control bedraagt respectievelijk 300 en 350 kW. Daar is dus niets mis mee, ook omdat je dankzij de elektromotor over een indrukwekkend koppel beschikt. Dat zie je ook terug in de prestaties. De basisversie van de Taycan accelereert in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u, de topsnelheid bedraagt 230 km/u.

  Laden

  Afhankelijk van de gekozen versie bedraagt de WLTP-actieradius 431 of 484 kilometer. De 79,2 kWh-accu kan aan de snellader met 225 kW worden opgeladen. Met de 93,4 kWh-accu bedraagt het maximale laadvermogen 270 kW. De Taycan beschikt over een “accubesparende” snellaadfunctie. Gebruikers kunnen het laadvermogen vrijwillig beperken tot 200 kW. Dat is nog steeds aanzienlijk sneller dan veel andere elektrische auto’s. De on-board lader is standaard 11 kW, optioneel kun je voor 22 kW kiezen. Ook deze Taycan beschikt over de Plug & Charge-functie.

  Porsche Taycan modellen

  Kleine verschillen

  Porsche is van de details. En net als bij de Taycan 4S en Turbo zie we ook hier weer minieme verschillen in het uiterlijk, die alleen de echte Porsche-fans op zullen vallen. Het basismodel van de Taycan heeft zwart geanodiseerde remklauwen en er zijn af fabriek 19-inch Aero-velgen gemonteerd. Andere 20- en 21-inch velgen zijn optioneel leverbaar, evenals de high-performance Porsche Surface Coated Brake (PSCB). De lip onder de voorbumper, de zijskirts en de diffuser komen overeen met die van de Taycan 4S. Gelukkig heeft ook de basisversie van de Taycan LED-koplampen.

  Functions on Demand

  Klanten van de Taycan kunnen ook gebruikmaken van de Functions on Demand (FoD) mogelijkheid. Daarmee kunnen ze permanent of tijdelijk diverse comfort- en assistentiefuncties aanschaffen. Dit is momenteel mogelijk voor de volgende functies Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), Power Steering Plus, Active Lane Guidance en Porsche InnoDrive.

  Porsche Taycan basismodel

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  Europese automarkt in april: EV’s maken een comeback, hybride blijft populair

  De Europese automarkt leek begin dit jaar even in het slop te raken, maar de cijfers van april 2024 laten een ander beeld zien. Met een groei van 13,7% in nieuwe autoregistraties ten opzichte van april 2023 is er weer sprake van een positieve trend. Auto’s met een hybride en volledig elektrische aandrijving winnen onverminderd aan populariteit.

  e-Videos