Ook GMC Sierra en Silverado waarschijnlijk aan de stekker

General Motors is op weg naar “een volledig elektrische toekomst”, zei directeur Mary Barra afgelopen jaar. Het merk GMC – dat zich richt op pick-uptrucks en SUV’s – heeft nu aangekondigd dat er mogelijk een stekkerversie van de Sierra aankomt.

“Dat is zeker iets waar we over nadenken”, aldus topman Duncan Aldred tegenover nieuwszender CNBC. Hij wilde niet bevestigen dat een elektrische GMC Sierra al in ontwikkeling is. In plaats daarvan bracht hij de opmerking van Mary Barra in herinnering dat General Motors een elektrische toekomst tegemoet gaat. Een Sierra met een batterij zou overigens ook betekenen dat er een EV-versie van de Silverado komt. De SUV staat namelijk op dezelfde basis als de pick-up.

Nieuw segment

Het segment van de elektrische pick-uptrucks gaat over enkele jaren uit zijn voegen barsten. Ford heeft al aangekondigd met een stekkervariant van de populaire F-150 te komen en in de pijplijn zitten ook modellen van Tesla en de startups Workhorse, Rivian en Atlis. Die laatste drie introduceerden eerder al hun eerste modellen: de Workhorse W-15, Rivian R1T en Atlis XT. Tesla komt mogelijk later dit jaar met de eerste foto’s van zijn elektrotruck.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven