elektrische Chevrolet Silverado pick-up

GM werkt ook aan elektrische Chevrolet Silverado pick-up

De Hummer EV is niet de enige elektrische pick-up die General Motors op de markt brengt. Waar men met de Hummer EV het hogere segment opzoekt, wil men in het ‘volume’-segment een meer betaalbare elektrische Chevrolet Silverado pick-up op de markt brengen.

Actieradius 600 kilometer

Chevrolet bevestigde dat het een elektrische versie van de populaire Silverado ontwikkelt. Deze ‘full-size’ pick-up voegt zich bij het inmiddels aardig respectabele aantal elektrische pick-ups en SUV’s dat de komende jaren op de markt zal komen. In het persbericht ontbreken nog veel technische details. Maar we mogen verwachten dat ook Chevrolet voor de volledig elektrische variant van zijn populaire pick-up gebruik van het Ultium platform zal maken. Hij krijgt een geschatte actieradius van ongeveer 600 kilometer, wat voor dit segment vrij veel is. GM zal de elektrische Chevrolet Silverado pick-up in de ‘Factory ZERO’ fabrieken in Detroit en Hamtramck gaan bouwen. Dat zijn dezelfde productiefaciliteiten waar GM ook de nieuwe GMC Hummer EV gaat assembleren. GM vermeldde geen tijdlijn, volgens het magazine Car and Driver zou de elektrische Silverado al in 2023 of 2024 gelanceerd worden.

Silverado ook nog heel lang met verbrandingsmotor verkrijgbaar

Helaas betekent de komst van deze volledig elektrische versie nog niet het einde van de brandstof slurpende Silverado’s met verbrandingsmotoren. Dat zal pas tegen het einde van het decennium gebeuren, of misschien later. Dit omdat GM heeft toegezegd de verkoop van alle auto’s met benzine- en dieselmotor pas tegen 2035 geleidelijk te beëindigen. Het is ook logisch dat GM de ‘never change a winning team’ strategie hanteert. De Silverado is met grote voorsprong het meest populaire voertuig van Chevrolet. Sterker nog, na de Ford F150 is de Silverado het op één na best verkochte voertuig van de Verenigde Staten.

Volop concurrentie voor elektrische Silverado

Als de elektrische Chevrolet Silverado pick-up op de markt komt, mag hij de strijd aangaan met de GMC Hummer EV, Tesla Cybertruck, Atlis XT, Rivian R1T én de volledig elektrische Ford F-150. Die laatste is de concurrent waar Chevrolet zich het meest zorgen over mag maken.

Er komen overigens nog meer elektrische pick-ups, zoals de Lordstown Endurance, Fisker Alaska en de bijzondere Bollinger B2. Daarnaast zijn ook Hyzon Motors en Canoo met een elektrische pick-up bezig. Verder mogen we verwachten dat er in Japan ook al nagedacht wordt over een elektrische Toyota Hi-Lux. In China schijnt SAIC met de ontwikkeling van een elektrische Maxus pick-up bezig te zijn.

Kortom, concurrentie genoeg voor de elektrische Chevrolet Silverado pick-up. Het goede nieuws is natuurlijk dat er op deze manier wel een einde komt aan de forse hoeveelheid CO2 die deze grote jongens uitstoten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven