zaterdag, 10 juni, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsGeruchten over een elektrische Porsche Cayman

  Geruchten over een elektrische Porsche Cayman

  Porsche heeft de wens uitgesproken dat op termijn alle modellen – met uitzondering van de 911 – elektrisch worden. Er is de laatste tijd al heel wat gespeculeerd over het volgende elektrische model van Porsche. Na geruchten over een grote elektrische SUV spreekt men nu over de Porsche 718 Cayman.

  Wat wordt het volgende elektrische model van Porsche?

  De Taycan-serie is, na de uitbreiding met de Cross Turismo en Sport Turismo alsmede de talloze motorvarianten, meer dan compleet. Daarmee heeft Porsche een bijzonder sterke propositie in het segment van de duurdere sportsedans en cross-overs. Een elektrische versie van de te vernieuwen Macan SUV is ook al aangekondigd en die grote elektrische SUV van de geruchten zal er ongetwijfeld ook wel komen.

  Dan zou het best wel een logische stap zijn om daarna aan een elektrische sportwagen te gaan denken. En dat is ook precies waar de laatste geruchten over gaan. Die hebben het namelijk over een nieuwe, volledig elektrische versie van de Porsche 718 Cayman. Dit is een wat kleinere sportwagen, die onder de 911 is gepositioneerd. Volgens de laatste berichten in het Duitse magazine Focus.de is Porsche voornemens om een vernieuwde versie van de Cayman uit te brengen.

  elektrische Porsche Cayman

  Elektrische Porsche Cayman

  Die nieuwe elektrische Porsche Cayman zal dan uitsluitend als elektrische auto verkrijgbaar zijn en wordt in 2024 gelanceerd. Vanwege de accu zal Porsche de nieuwe Cayman een beetje groter maken, en hij zal uiteraard ook wat zwaarder worden. Focus noemt overigens geen bronnen maar het is natuurlijk wel zo dat Porsche al eens heeft laten zien hoe een elektrische 718 Cayman eruit zou kunnen zien. Want de conceptauto Porsche Mission R komt aardig in de buurt van het idee van de Cayman. Ook dit is een lichte tweezits sportauto, die volgens Porsche een vermogen van maximaal 809 kW heeft. Zoveel vermogen krijgt de kleine Cayman volgends de geruchten overigens niet.

  Top tot 300 km/u

  Focus meldt dat de basisversie van de elektrische Cayman achterwielaandrijving zou krijgen en dat de aandrijving een vermogen van 300 kW levert. De 82 kWh accu zou goed moeten zijn voor een actieradius van zo’n 400 kilometer. Ook zouden er vierwielaangedreven versies komen. Dankzij de extra elektromotor op de vooras zijn die ook krachtiger. Men noemt een systeemvermogen van 365 kW en 480 kW. De krachtigste versie van de elektrische Cayman zou een topsnelheid van 300 km/u moeten halen en in minder dan vier seconden van 0 naar 100 km/u kunnen accelereren. Een eventuele cabrioletversie – dat zou dan de Boxster zijn – wordt niet genoemd.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Ontdek de BMW iX5 Hydrogen: is dit de toekomst van waterstofauto’s?

  Er zijn weinig vragen in de automotive die je vaker langs hoort komen; wordt het nou wat met die waterstofauto? BMW gooit met deze iX5 Hydrogen nog wat olie op het vuur...

  e-Videos