Gerobotiseerde laadstations voor autonome voertuigen

Gerobotiseerde laadstations voor autonome voertuigen

Een autonoom rijdende elektrische auto kan rijden zonder dat er een mens aan te pas komt. Maar dan moet het opladen ook helemaal zonder mensen kunnen. Dat klinkt nu nog als toekomstmuziek maar is binnenkort al mogelijk in de Verenigde Staten.

Electrify America en Stable gaan namelijk een samenwerking aan om samen ‘s werelds eerste commerciële gerobotiseerde snellaadfaciliteit in San Francisco op te zetten. Deze laadfaciliteit wordt speciaal ontwikkeld voor autonome, elektrische wagenparken. De plannen zijn onderdeel van het Cycle 2 project van Electrify America. In dit project wil men het ontwerp van laadpunten voor autonoom rijdende voertuigen optimaliseren.

Bedrijfsmodel ontwikkelen

Stable zal het algemene project beheren en haar robottechnologie en geavanceerde planningssoftware koppelen aan Electrify America’s hardware en infrastructuur. Electrify America zal de benodigde hardware (met o.a. twee 150kW DC snelladers) verzorgen, het hele project evalueren en een bedrijfsmodel ontwikkelen waarmee het autonome wagenparkeigenaren zo goed mogelijk van dienst kan zijn.

Gerobotiseerde laadstations voor autonome voertuigen

Geschikte laadinfrastructuur van essentieel belang

“Wij geloven dat een betrouwbare, krachtige laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen essentieel is voor de versnelde invoering van EV’s in de VS. We zijn ervan overtuigd dat fundamentele oplossingen zoals snelladen moet worden aangepast voor verschillende de laadbehoeften”, zegt Wayne Killen, directeur infrastructuurplanning en bedrijfsontwikkeling van Electrify America. “Autonome voertuigen zullen een belangrijke rol spelen in de toekomst van het rijden, vooral op het gebied van wagenparken. Op maat gemaakte oplaadmogelijkheden voor zelfrijdende EV’s zullen van cruciaal belang zijn om die wagenparken op de weg te krijgen. We zijn verheugd om samen te werken met Stable om voorop te lopen bij het onderzoeken en ontwikkelen van deze laadoplossingen.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven