Genève 2019: Mercedes-Benz lanceert studiemodel elektrische MPV

Mercedes-Benz heeft net de gefacelifte V-Klasse onthuld. Tegelijkertijd maakte het Duitse merk bekend dat het op de autoshow van Genève een volledig elektrische MPV introduceert. De Concept EQV is nog een studiemodel, maar staat dicht bij het productiestadium, aldus Mercedes-Benz.

We gaan ervan uit dat de EQV een elektrische V-Klasse is met wat studiemodelgeintjes aan het design. Volgens Mercedes-Benz is de concept car namelijk gerelateerd aan de eVito (die reeds op de markt is) en de eSprinter (die in de tweede helft van dit jaar op de markt komt). De EQV gaat (uiteraard) onderdeel uitmaken van de EQ-reeks van Mercedes-Benz. Dat elektrische sublabel is gestart met de EQC SUV en zal worden uitgebreid met een hatchback (EQA), compacte SUV (EQB) en een luxelimousine (EQS).

eVito en eSprinter

De EQV wordt ontwikkeld door de bedrijfswagenafdeling van Mercedes-Benz. Die levert nu al de114 pk en 300 Nm sterke eVito, een elektrische bestelbus met een 41,4 kWh batterij en een WLTP-bereik van niet meer dan 150 kilometer. De aankomende eSprinter heeft dezelfde elektromotor (dus ook 114 pk en 300 Nm), maar is voorzien van een grotere accu (55 kWh). Daarmee komt hij eveneens 150 kilometer. Een 41 kWh-variant van de eSprinter komt er ook.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven