donderdag, 18 juli, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsGenesis X Concept zet de toon voor toekomstige line-up

  Genesis X Concept zet de toon voor toekomstige line-up

  Ze worden zeldzaam, grote tweedeurs coupés. De voorkeur gaat steeds meer uit naar de vierdeurs varianten. Genesis, het premium merk uit de stal van Hyundai, ziet kennelijk nog wel toekomst in zo’n model en laat met de X Concept een wonderschoon voorproefje zien.

  Genesis komt uiteindelijk, want er was de nodige onduidelijkheid over, toch naar Europa. Als al die modellen er net zo aantrekkelijk uitzien als de eerder deze week gepresenteerde Genesis X Concept dan wordt het door de komst van Genesis weer een beetje mooier op de weg. Deze volledig elektrische Gran Turismo moet naar verluidt als voorproefje dienen van de designtaal van de komende elektrische auto’s van het Koreaanse merk.

  Genesis heeft plannen aangekondigd om tegen 2025 ten minste drie van de grond af aan als elektrische auto’s ontwikkelde modellen aan te bieden. Daartoe zou ook de twee jaar geleden gepresenteerde Mint Concept kunnen behoren. Deze premium tweepersoons stadsauto moet praktische bruikbaarheid, comfort en rijplezier combineren.

  X Concept

  Met de Genesis X Concept geeft het Koreaanse merk duidelijke hints naar de huidige en toekomstige design line-up van het merk, dat voor het einde van 2021 naar Europa moet komen. Het ontwerp van de coupé werd gemaakt onder leiding van hoofdontwerper Luc Donckerwolke van de Hyundai Group. Ook hoofdontwerper Sangyup Lee van Hyundai en Genesis was er uiteraard bij betrokken. De X Concept is slank, en langgerekt. Er zou best wel een dikke V8 onder de motorkap passen maar hij is gelukkig volledig elektrisch. Het gespierde tweedeurs model heeft de kenmerkende dubbele lijn die je ook op andere Genesis-modellen ziet. Je vindt hem terug in de koplampen, op de flanken, in de achterste zijruiten en in de lichtsignatuur achter. Het interieur ziet er chic uit en biedt naar eigen zeggen ruimte aan vier zitplaatsen. Maar de foto’s geven wel de indruk dat je als gemiddelde Nederlander niet veel op de achterbank te zoeken hebt.

  Men onthulde nog geen concrete details over de aandrijftechnologie van de Genesis X Concept maar het moge duidelijk zijn dat die op dezelfde nieuwe E-GMP architectuur als de Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6 staat. De prestaties daarvan, en daar mankeert zoals we weten weinig aan, zijn een aardige indicatie.

  Genesis X Concept

  Genesis X Concept

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos