donderdag, 18 juli, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsGenesis komt ook met volledig elektrische crossover

  Genesis komt ook met volledig elektrische crossover

  Genesis is het nieuwe luxe merk van de Hyundai Motor Group. Het leveringsprogramma van het merk is nog in opbouw. De line-up zal bestaan uit auto’s die je in de autowereld als trending kunt beschouwen. Men is ieder geval van plan om een paar crossovers in het programma op te nemen, waaronder een volledig elektrische.

  Tot nu toe bestaat het modellenpalet van Genesis alleen nog maar uit sedans: de G70, de G80 en de onlangs bijgewerkte G90. Daarnaast heeft Genesis onlangs ook de eerste middelgrote SUV onthuld, de GV80. Dit is het eerste Genesis-model op een nieuw, speciaal voor achterwielaandrijving ontworpen platform dat bekend staat als M3. Dat platform gebruikt Genesis binnenkort ook voor de volgende generatie van de G80, welke hierboven is afgebeeld. Op de vraag of er ook een sportiever model van de GV80 komt, zegt R&D-directeur Albert Biermann dat hij die graag zou zien maar er geen haast mee heeft. Biermann is overigens ook een voorstander van brandstofcelvoertuigen. De conceptcar van de GV80-concept had een brandstofcel en de verwachting is dat er ooit een FCEV op de markt komt.

  Wel elektrische crossover, geen elektrische coupe

  Dit jaar komt ook de kleinere GV70, een compacte crossover. Genesis bevestigt aan MotorTrends dat er uiteindelijk drie crossovers komen. De derde SUV/crossover wordt elektrisch, waarschijnlijk van gemiddelde grootte, op een nieuw elektrisch platform. Volgens William Lee, hoofd van Genesis, komt dit model volgend jaar. Genesis-medewerkers verklaarden eerder dat de line-up tegen 2021 zes voertuigen zou omvatten. Aanvankelijk was het plan voor drie sedans, twee crossovers en een coupé. Sindsdien is de smaak van de markt geëvolueerd. In het nieuwe plan komen naast de traditionele sedans meer crossovers. Dat betekent dat de elektrische coupe voorlopig op een laag pitje staat. In 2018 toonde Genesis de Essentia, een wonderschone elektrische tweedeurs coupe met vlinderdeuren. Men hoopte dat dit model snel in productie zou gaan. Dat is nu dus op een laag pitje gezet omdat de autofabrikant nog steeds onderzoekt of er een markt voor is.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos