donderdag, 18 juli, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsGenesis komt inderdaad dit jaar naar Europa

  Genesis komt inderdaad dit jaar naar Europa

  Ooit was Genesis de naam van een luxe sedan die onder het merk Hyundai werd verkocht. Maar een aantal jaren geleden maakte Hyundai van Genesis een eigen premium merk. Dit jaar gaat Genesis, zoals eerder aangekondigd, de Europese markt op. Het bedrijf maakte hier meer details over bekend.

  Het juiste moment

  “In de afgelopen vijf jaar hebben onze klanten in Azië en Noord-Amerika ons merk leren waarderen wat betreft de extreem hoge ontwerpnormen, uitstekende productkwaliteit en ons unieke en uitzonderlijke service- & onderhoudspakket”, zegt Jaehoon (Jay) Chang, Global Head van Genesis. “Wij geloven dat het nu het juiste moment is om aan het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van ons merk te beginnen, en dat is in Europa.”

  Nog niet naar heel Europa

  Nog deze zomer zal Genesis officieel worden gelanceerd in Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Dit zijn de ‘proefmarkten’. Of en wanneer de auto’s van Genesis ook in Nederland te koop zullen zijn, is nog niet bekend.

  Hoewel Genesis dus deel uitmaakt van Hyundai, zal de verkoop in Europa niet via het bestaande dealernetwerk verlopen. Men gaat de auto’s namelijk rechtstreeks verkopen. Genesis plant een showroom voor elk van de drie proefmarkten – in München, Zürich en Londen. Deze zullen waarschijnlijk geen al te grote rol spelen in de verkoop. Men legt de focus vooral op online bestellingen.

  De Genesis-modellen worden naar verluid aangeboden tegen “aantrekkelijke” prijzen in een “zeer transparant prijsmodel”. Genesis geeft echter nog geen cijfers. De nadruk op transparantie betekent waarschijnlijk dat er geen kortingen zullen zijn. Online- en offline-kopers zullen waarschijnlijk dezelfde prijzen moeten betalen.

  Eerst verbrandingsmodellen

  In de genoemde landen introduceert men eerst de verbrandingsmodellen. Dit zijn naar verwachting de G80 en GV80. Aansluitend komen ook de iets kleinere G70 en GV70. Alle modellen met verbrandingsmotoren zullen vanwege de Europese normen opnieuw worden afgesteld in Hyundai’s Europese ontwikkelingscentrum in Rüsselsheim.

  Genesis Electrified G80

  Elektrische modellen

  Later dit jaar zal Genesis ook drie elektrische auto’s introduceren. Een daarvan komt waarschijnlijk op het E-GMP platform, zoals dat ook wordt gebruikt voor de Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6. Ook verwachten we ook de hierboven afgebeelde Electrified G80, de geëlektrificeerde versie van de G80 sedan. Verder verwachten we nog een model dat op een hybride platform zal staan en dat volgens geruchten een SUV zou kunnen zijn. Maar het zijn vooral veronderstellingen. De Koreanen moeten eerst nog meer details onthullen over de elektrische modellen van Genesis voordat we iets met zekerheid kunnen zeggen.

  Speciaal model voor Europa

  Verder wil men, als er “vanuit de regio een duidelijk engagement is”, nog dit jaar een model speciaal voor de Europese markt ontwikkelen. Volgens het Duitse magazine “Auto, Motor und Sport” zou dit een sportieve stationwagenversie van de G70 moeten zijn.

  Premium service

  Alle modellen worden verkocht met een “vijf jaar all-round service”. Indien een onderhouds- of werkplaatsafspraak via de “Genesis Personal Assistant” wordt georganiseerd, wordt het voertuig bij de klant thuis of op kantoor opgehaald en daar achtergelaten – de klant hoeft dus niet zelf naar de werkplaats te gaan. “We weten uit eigen ervaring dat de veeleisende klanten van vandaag net dat beetje extra verlangen”, zegt Dominique Boesch, Managing Director van Genesis Motor Europe. “Het is aan ons als premium luxemerk om deze zeer speciale allround service te bieden.”

   

   

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos