Homee-NieuwsGeneral Motors wil Tesla van de troon stoten

General Motors wil Tesla van de troon stoten

Afgelopen zomer kondigde General Motors aan dat het concern de komende vijf jaar 35 miljard dollar in elektrificatie wil investeren. Men wil namelijk Tesla van de troon stoten. Dat zeggen er wel meer maar GM wil tegen 2025 echt een enorm aantal nieuwe elektrische modellen op de markt brengen.

General Motors

Winst op ICE’s moet komst EV’s mogelijk maken

Men verklaarde eergisteren op een bijeenkomst met investeerders dat GM tegen 2023 meer dan 30 nieuwe elektrische modellen wil lanceren. Ondanks de huidige malaise door de naweeën van de coronapandemie en het tekort aan halfgeleiders verwacht de directie van GM dat de winsten tegen 2030 zullen verdubbelen. Momenteel bedragen die over vijf jaar gerekend gemiddeld 140 miljard dollar per jaar. Ongeveer twee derde daarvan moet straks voor rekening van elektrische voertuigen komen, waarvan het grootste deel BEV’s. Maar, zoals we vaker zien, de overgang naar elektrische mobiliteit moet ook bij GM worden gefinancierd met de winsten uit de activiteiten met verbrandingsmodellen. In het persbericht staat: “Onderwerpen die vandaag besproken zijn: GM’s plan om de EV-markt in de VS te leiden en tegelijkertijd zijn winst uit voertuigen met verbrandingsmotoren te verhogen.”

GM Ultifi

Ultifi digitale diensten

Ook kwam er een nieuwe naam op tafel: Ultify. GM wil namelijk in de toekomst ook veel geld gaan verdienen met het digitale aanbod. Volgens GM-voorzitter en CEO Mary Barra moet dat aanbod zo’n 20 tot 25 miljard dollar per jaar opbrengen. zou hiermee mogelijk zijn, aldus Barra. GM wil een twee-platform strategie volgen. Ultium voor de voertuigplatformen en Ultifi voor het digitale aanbod.

GM’s visie op een wereld zonder ongevallen, zonder emissies en zonder files heeft ons een voorsprong gegeven op veel van de concurrentie op het gebied van elektrificatie, softwarediensten en autonomie,” aldus Mary Barra. “Onze vroege investeringen in deze groeitrends hebben GM getransformeerd van autofabrikant tot platforminnovator, met de klant in het middelpunt. GM zal zijn hardware- en softwareplatforms gebruiken om te innoveren en hun dagelijkse ervaring te verbeteren, en zo iedereen leiden op de reis naar een volledig elektrische toekomst.”

GM Silverado EV

Elektrisch offensief gaat van start

General Motors wil in een hoog tempo nieuwe elektrische modellen op de markt brengen. De Hummer EV en Cadillac Lyriq kennen we al. Maar daarnaast spreekt men ook over een elektrische Cadillac Celestiq (sedan) en een elektrische versie van de Chevrolet Silverado (met een range van 644 km). Die laatste, waarvan hierboven een teaser, wil GM in januari 2022 op de CES onthullen.

Betaalbare elektrische cross-over SUV

Bovendien kondigde GM ook een betaalbare elektrische cross-over van Chevrolet aan. Dit wordt waarschijnlijk de Equinox (al is dat nog niet bevestigd) worden en die zal rond de 30.000 dollar gaan kosten. De Equinox is een naar Amerikaanse maatstaven middelgrote SUV en is in de VS het op één na populairste model van Chevrolet-model. Hij deelt zijn platform met de Buick Envision. Het persbericht noemt ook “elektrische Buick cross-overs” zodat we verwachten dat de Equinox, aangezien het merk Chevrolet lager is gepositioneerd, die goedkope elektrische cross-over wordt.

Elektrische Chevrolet Blazer

Elektrische Chevrolet Blazer

Het ene na het andere bekende naam wordt voorzien van een elektrische aandrijflijn. Waar menigeen nog moord en brand schreeuwde toen Ford de Mustang elektrificeerde, gaat GM net zo hard aan het elektrificeren. Na de Silverado zal namelijk er namelijk binnenkort ook een elektrische variant van de Chevrolet Blazer op de markt komen. En ook daar wil men een aantrekkelijke prijs als verkoopargument gebruiken: “De Blazer EV zal een betaalbare instap in grote volumes zijn.”

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

e-Videos