Ook Cadillac Escalade wordt elektrisch

General Motors wil met name Cadillac elektrificeren

Het Amerikaanse autoconcern General Motors maakte vorige week meer bekend over de elektrificatieplannen voor de komende jaren. Tijdens die presentatie vertelde General Motors dat het met name het merk Cadillac als het meest ‘elektrische’ merk van het concern wil positioneren.

Zo wil General Motors (GM) onder anderen de populaire SUV Escalade elektrificeren. Op deze manier hoopt men dat Cadillac weer een stukje van het verloren marktaandeel terug kan veroveren. Deze elektrische Cadillac Escalade wordt op een nieuw, flexibel platform gebouwd. De eerste elektrische Cadillac op dit platform wordt volgens GM nog dit jaar gelanceerd.

Cadillac op nieuw platform

Het nieuwe elektrische platform moet, net als Volkswagen’s MEB-platform, zo flexibel zijn dat de architectuur van dit platform geschikt is om het voor verschillende soorten voertuigen in uiteenlopende verschillende vormen en afmetingen te bouwen. Ook is het geschikt voor auto’s met voor-, achter- en vierwielaandrijving.

Flexibiliteit door modulaire accupakketten

Niet alleen het voertuigplatform wordt flexibel, ook de modulaire accupakketten laten uiteenlopende configuraties toe. Zo kan men voor compactere modellen een accupakket van 6 modules gebruiken. Voor grotere modellen kunnen de accupakketten uit 8, 10, 12 of zelfs 24 modules bestaan.

Eerste elektrische Cadillac wordt cross-over SUV

Zoals gezegd zal Cadillac het eerste elektrische model nog dit jaar lanceren. Dat mag ook wel want GM loopt allesbehalve voorop op het gebied van e-mobiliteit. Het bedrijf heeft dus heel wat in te halen. GM. Waarschijnlijk vindt de officiële presentatie van de elektrische Cadillac in april plaats, op de New Yorks Auto Show. Volgens Steve Carlisle, president-directeur van Cadillac, zal dit model “voldoen aan de behoeften van klanten over de hele wereld”. Verder heeft GM aangegeven dat de elektrische cross-over voor Cadillac pas een eerste stap naar elektrificatie is. Cadillac zal tegen het einde van dit decennium “voornamelijk elektrische voertuigen aanbieden”.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven