vrijdag, 21 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsGeneral Motors waarschijnlijk als elektrisch automerk terug op Europese markt

  General Motors waarschijnlijk als elektrisch automerk terug op Europese markt

  In 2017 verkocht het Amerikaanse concern General Motors Opel en Vauxhall aan Groupe PSA, en trok zich op die manier grotendeels terug van de Europese markt. Nu General Motors met een grootscheeps elektrisch offensief bezig is, lijkt het erop dat het bedrijf zich ook weer op de Europese markt gaat richten.

  Nog niet officieel bevestigd

  Volgens het Britse magazine Autocar is General Motor bezig om zich voor te bereiden op een hernieuwde intrede op de Europese markt. Men verwacht dat er over enkele jaren meerdere GM-merken in Europa worden aangeboden. Autocar verwacht dat men de plannen begin volgend jaar officieel zal maken. Mahmoud Samara, verantwoordelijk voor de Europese activiteiten van GM, bevestigde dit min of meer aan Autocar aangezien hij zei dat “wij er alle vertrouwen in hebben dat wij een belangrijke rol op de markt zullen spelen”.  Samara noemde echter geen doelstellingen of andere informatie.

  De plannen om opnieuw de Europese markt te betreden passen uiteraard prima bij het voornemen om tegen 2035 wereldwijd een volledig elektrisch productengamma aan te bieden. Volgens Samara is de snelle adoptie van elektrische auto’s in Europa en het Verenigd Koninkrijk een belangrijke factor was in de beslissing van General Motors om terug te keren naar Europa. “Met wat de klanten in Europa nodig hebben en wat wij hebben gedaan om ons bedrijf te transformeren, denken wij dat dit een unieke kans voor ons is.”

  Elektrische GMC Hummer SUV

  Hummer, Chevrolet en Cadillac?

  General Motors heeft de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in de Ultium-architectuur, die de basis voor de meeste elektrische modellen van de GM-merken vormt. De eerste elektrische modellen op basis van die architectuur zijn de Cadillac Lyriq en de GMC Hummer EV. Het is nog niet duidelijk welke andere elektrische auto’s van GM op de Europese markt zullen worden aangeboden. Volgens Samara zijn de elektrische Hummer en enkele modellen van GM’s volumemerk Chevrolet een kanshebber. Dat geldt ook voor de boven afgebeelde Cadillac Lyriq, die inderdaad een interessant in het premium segment zou kunnen zijn. Volgens Autocar zou ook het nieuwe bestelwagenmerk Brightdrop, dat zich op de last mile richt, naar Europa kunnen komen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos