General Motors ziet elektrische pickup trucks niet zitten

Elektrische pickup trucks? Dat ziet General Motors niet zitten. De populaire Chevrolet Silverado en GMC Sierra zullen sowieso nog enkele tientallen jaren een verbrandingsmotor hebben, aldus GM’s strategiebaas Mike Abelson.

General Motors lijkt daarmee op twee gedachten te hinken. Volgens Abelson introduceert de fabrikant binnen nu en vijf jaar maar liefst twintig volledig elektrische voertuigen, maar “zijn EV-pickups uitgesloten”. Hij denkt bovendien dat benzineauto’s in ieder geval nog twintig jaar verantwoordelijk zullen zijn voor het grootste deel van de omzet.

Niet optioneel, maar verplicht

“De introductie van EV’s is niet optioneel”, zegt Abelson. “De introductie van EV’s is voor ons verplicht. De rest van de wereld werkt namelijk agressief aan de introductie van elektrische voertuigen. Toch denk ik dat we in het komende decennium een leidende rol gaan spelen op dat gebied.”

Chevrolet Bolt

Chevrolet – onderdeel van General Motors – introduceerde in 2016 de volledig elektrische Bolt. In de Verenigde Staten heeft het merk er tot nu toe bijna 36.000 verkocht. General Motors heeft aangekondigd de productie te verhogen om aan de toegenomen wereldwijde vraag te voldoen.

EV1

De Amerikaanse autoreus was in zekere zin een pionier op het gebied van elektrische aandrijving. In 1996 introduceerde General Motors de productieversie van de EV1. Deze coupé was de eerste elektrische auto die in grotere hoeveelheden werd geproduceerd. Er werden tot en met 1999 in totaal 1117 exemplaren gebouwd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven