General Motors investeert 300 miljoen in nieuwe elektro-Chevrolet

General Motors steekt 300 miljoen dollar in zijn fabriek in Orion Township, Michigan. Daar gaat over niet al te lange tijd een nieuwe elektrische Chevrolet van de band lopen; een model dat naast de bestaande Bolt EV in het leveringsprogramma komt te staan.

Het model wordt op een doorontwikkeling van het Bolt-platform gebouwd. Daarmee lijkt het erop dat de auto een soort tussenmodel wordt. General Motors werkt aan een nieuw elektrisch platform, genaamd BEV3. Daarop moeten na 2020 de eerste modellen verschijnen. Overigens zou de aankomende elektrische auto eerst buiten de Verenigde Staten worden gebouwd, maar nu is alsnog besloten de productie naar Michigan te halen. Mogelijk als compensatie voor de 2800 banen die bij andere General Motors-fabrieken verloren gaan.

Cadillac als Tesla-concurrent

Het allereerste merk dat gebruik zal maken van het BEV3-platform is Cadillac. Dat moet getransformeerd worden tot een geduchte Tesla-concurrent, aldus General Motors. Een moedige beslissing, want Cadillac heeft al jaren een enorm imagoprobleem. Het wordt gezien als oubollig en haalt het qua kwaliteit en luxe niet bij Audi, BMW, Lexus en Mercedes-Benz. Ervaring met elektrische aandrijving heeft Cadillac in de vorm van de weinig succesvolle ELR (een plug-in hybride op basis van de Opel Ampera) en CT6 PHEV (die al snel weer van de markt werd gehaald).

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven