Homee-NieuwsGeen rijden maar reizen met de Cadillac Innerspace

Geen rijden maar reizen met de Cadillac Innerspace

Het luxemerk Cadillac uit de stal van General Motors zal zich meer en meer gaan richten op elektrische auto’s. Cadillac presenteerde al eerder de fraaie Lyriq die men ook in Europa zal aanbieden. Op de CES toonde men met de studie “InnerSpace” ook een voorproefje van de toekomstplannen.

Bij voorgaande elektrische studiemodellen de nadruk vooral op de elektrische Ultium architectuur en het Halo Concept dat zich richt op rijdende en vliegende voertuigen die niet alleen mensen in een luxueuze ambiance vervoeren, maar ook het comfort en het welzijn van de passagiers verhogen. Cadillac presenteert nu een studie uit het Halo Concept waarbij de nadruk ligt op volledig autonoom rijden, en de extra mogelijkheden die dat biedt. Cadillac maakt in deze Innerspace naar eigen gebruik van ultramoderne technologieën. Hiermee wil men de passagiers van de Innerspace laten profiteren van de extra tijd waarover je beschikt als je een volledig autonome auto zou hebben.

Cadillac Innerspace

Andere productervaring

Bryan Nesbitt van General Motors legt uit dat de voertuigen in de ‘Cadillac Halo Concept’ lijn ontworpen zijn om moeiteloos te reizen met buitengewone middelen. Nesbitt: “Het zijn visies voor het volgende decennium en daarna. Ze tonen ook de mogelijkheden van General Motors’ alomvattende benadering van autonome rijtechnologie in termen van ongeval-, emissie- en filevrije mobiliteit. Elektrificatie en autonoom rijden zullen de rol van voertuigen en de productervaring van de klant fundamenteel veranderen. Wij onderzoeken momenteel waar dit ons met deze innovatieve concepten heen zal leiden, waarbij we ons mobiliteit voorstellen als een bondgenoot van comfort en welzijn. Het moet klanten tijd geven in plaats van kosten.”

Cadillac Innerspace

Onderzoek naar nieuwe gebruiksmogelijkheden

De passagiers moeten volgens Nesbitt nieuwe gebruiksmogelijkheden krijgen voor de tijd die zij tijdens hun reis over hebben, aangezien ze niet hoeven te sturen. Die tijd kan voor een ontspannen momenten zorgen, maar ook andere dingen. Dankzij de volledige autonomie kunnen de passagiers meer waarnemen van de wereld rondom hen en in het voertuig. De InnerSpace moet “met individuele, op maat gemaakte ervaringen die een nieuwe dimensie” aan de luxe van een Cadillac toevoegen. Het voertuig is voorzien van AI-gestuurde biometrische inputs en interfaces, die toegankelijk zijn via een groot, panoramisch beeldscherm. Dit maakt het mogelijk om tijdens het rijden uit diverse thema’s te kiezen. Hierbij moet je denken aan dingen als augmented reality, entertainment en wellness. De ingenieurs van Cadillac en bevoegde derden kunnen via het netwerk eenvoudig extra thema’s en functies ontwikkelen en via “over-the-air”-updates toevoegen.

Cadillac Innerspace

De accumodules – uiteraard volgens van de Ultium architectuur –  zijn over het hele voertuig verspreid. Dit geeft de ontwerpers een ongekende vrijheid. Daardoor konden zij het interieur helemaal voor het doel van de InnerSpace optimaliseren. De lage voertuigbodem maakt een sportwagenachtige zitpositie mogelijk. Het uitzicht in de InnerSpace is dankzij de panoramische beglazing op het dak en flanken vrijwel onbeperkt. Om het in- en uitstappen te vergemakkelijken kunnen de stoelen naar buiten draaien en kunnen het dak en de deuren samen worden geopend.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stem op de EV van het jaar 2022

Welke EV is volgens jou de EV van het jaar 2022? Breng jouw stem uit en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed.

Klik hier om jouw stem uit te brengen

- Advertisment -

e-Nieuws

Japanse wetenschappers ontwikkelen lithiumaccu met veel hogere energiedichtheid

Dat de huidige Li-Ion accu’s hun langste tijd hebben gehad, dat moge duidelijk zijn. Toch zullen we het nog een tijdje met deze accu’s – en met LFP-accu’s – moeten doen. De ‘solid-state’ en ‘grafeen’ accu’s laten nog even op zich wachten. Japanse wetenschappers introduceren nu een lithium-lucht accu.

e-Videos