Geely toont mysterieuze elektrische sedan

Geely toont mysterieuze elektrische sedan

We kennen Geely in Nederland vooral als eigenaar van de merken Volvo, Polestar, Lotus en Lynk & Co. Maar Geely heeft nog veel meer merken in de portfolio en is ook mede-eigenaar van Smart en Aston Martin. Het grote Chinese bedrijf toont nu ook een teaser van auto een veelbelovende luxe elektrische sedan.

Zhejiang Geely Holding Group, zoals de officiële naam van Geely luidt, heeft overigens zelfs tientallen merken in de portfolio, van onderdelenproductie tot trucks, vliegende auto’s en opleidingscentra aan toe. Van de meest merken en activiteiten zullen we hier niet of nauwelijks van horen. Van LEVC (elektrische ‘Londonse’ taxi’s), Geometry (betaalbare elektrische personenauto’s) en Farizon Auto (bedrijfswagens) waarschijnlijk wél.

En, hoewel de focus in Europa vooral op Volvo en Polestar ligt, ook van het merk Zeekr. Want Geely wil ook met dit elektrische ‘premium’ merk de Europese markt op. Daarvan is al min of meer bekend dat het eerste model, de Zeekr 001, hier op de markt zal komen. Deze elektrische shooting brake wordt op Geely’s nieuwe SEA-platform gebouwd. De productie is inmiddels gestart en de verkopen in China zijn naar eigen zeggen boven verwachting.

Elektrische sedan

Maar er komt ook een nieuwe sedan, waarvan nu teasers rondgaan. Het is natuurlijk de vraag of we die hier ook tegemoet kunnen zien. In de video, die CarNewsChina publiceerde, is een fraaie sedan te zien met een flinke motorkap, een slank front en een gestroomlijnde achterkant. Qua stijl lijkt het een mix van van alles en nog wat, maar hij ziet er goed uit. En, als de oplichtende details ons niet bedriegen, met ‘suicide doors’. CarnewsChina schat dat hij een lengte van ongeveer 4,90 meter zal hebben.

Welk merk gaat het worden?

Maar of die sedan onder de merknaam Volvo, Polestar of Zeekr op de markt komt, is nog onduidelijk. Het zou ook wel eens het ‘eigen’ merk Geely Auto kunnen zijn. Het symbool op de wielen heeft namelijk wel wat weg van het logo van Geely. Maar Geely heeft wel eens de gewoonte om modellen toch opeens een andere merknaam te geven. We zouden er dus bijna een pooltje van kunnen maken: Polestar, Volvo, Zeekr, of heel misschien Lotus, of toch gewoon Geely Auto, het merk waarmee men zich in China op het midden- en hogere segment begeeft? In het laatste geval – en dat is wat CarnewsChina denkt – blijft de auto hoogstwaarschijnlijk voorbehouden voor de thuismarkt van Geely. Dat zou natuurlijk jammer zijn. Deze sedan lijkt ons interessant genoeg om ook hier in de showroom te zetten.

We zullen nog even geduld moeten hebben voordat we er meer over weten. Het nieuwe model wordt nog dit jaar gelanceerd dus we hoeven niet al te lang te wachten.

Vorig artikelEuropa wordt langzaam onafhankelijk op het gebied van accuproductie
Volgend artikelEV Jaarboek 2023 is nóg uitgebreider

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in