woensdag, 28 september, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsGAC Aion LX zou actieradius van 1000 kilometer halen

  GAC Aion LX zou actieradius van 1000 kilometer halen

  Binnenkort start de productie van de GAC Aion LX. Van deze nieuwe elektrische SUV claimt men een actieradius van maar liefst 1000 kilometer. Volgens de verouderde NEDC-norm natuurlijk, maar toch. Deze ongehoord grote actieradius zou mogelijk zijn dankzij een gepatenteerde accutechnologie.

  Door die gepatenteerde technologie kan de accu een 20% kleiner volume hebben, en een 14% lager gewicht. Dankzij de energiedichtheid van deze cellen ongeveer 280Wh/kg kan men een accupakket van maar liefst 150 kW plaatsen.

  GAC Aion

  Voor de goede orde: GAC Aion is de dochteronderneming van het Chinese GAC die zich volledig richt op elektrische auto’s. Het bedrijf kondigde een paar dagen geleden aan dat de Aion LX zijn laatste (‘warm-weer’) testen met succes heeft afgerond. GAC Aion staat wil nu gaan starten met de serieproductie. Als het allemaal klopt dan is de komst van een auto die deze mijlpaal haalt, opeens heel dichtbij gekomen.

  De auto heeft die mijlpaal tijdens de testritten overigens niet gehaald. De laatste tests in Sanyan vonden plaats onder warme (36 ℃) en vochtige (90%) weersomstandigheden.  Met de airconditioning aan haalde de Aion LX een actieradius van 904 km. Dat geeft aan dat de actieradius van 1.000 km tijdens gunstigere omstandigheden haalbaar moet zijn.

  GAC Aion LX

  Gepatenteerde accutechnologie

  De ultralange actieradius is volgens de autofabrikant te danken aan de op spons-silica gebaseerde anodetechnologie. Deze werd in april onthuld op de 2021 GAC Tech Day. Die de gepatenteerde technologie maakt dus het gebruik van een 150 kW-accu toe. En met zo’n enorme accu haalt natuurlijk bijna iedere elektrische auto de geclaimde actieradius.

  Aion LX

  Verder is de Aion LX helemaal niet zo’n bijzondere auto. Een mid-size SUV met een lengte van 4,79 m, een breedte van 1,94 m en een hoogte van 1,68 m. Hij doet aan de voorzijde een beetje denken aan de VW ID.4, maar dan minder ‘strak’ terwijl de achterzijde wel iets van de Nissan Leaf weg heeft. Hij accelereert in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u en is uitgerust met het door GAC zelf ontwikkelde ADiGO rijassistentiesysteem.

  Opvallend is wel dat men bij de inzending voor een IF Award 2021 nog een actieradius van zo’n 600 km opgaf.

  GAC Aion LX

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Onder de loep: de Hankook Ventus iON, een specifiek voor EV’s ontwikkelde autoband

  Blijft vreemd: er rijden inmiddels zo’n tien miljoen elektrische auto’s in de wereld, maar een band die precies voor dat type auto is ontwikkeld ontbreekt. Of ontbrak, moeten we zeggen. De iON van Hankook heeft wel de specifieke kenmerken die horen bij een EV.

  e-Videos