donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsKrijgen wij ook gratis laadpalen met een commerciële boodschap?

  Krijgen wij ook gratis laadpalen met een commerciële boodschap?

  In Europa hebben laadpalen hooguit een logo van de exploitant, aangevuld met wat afbeeldingen die het groene karakter van elektrisch rijden ondersteunen. Maar de kop op de website van Volta Charging is duidelijk genoeg: “Advertise with us”. Er zou vanuit de VS wel eens verandering in het uiterlijk van de laadpalen kunnen komen.

  Volta Charging is een gratis “ads supported” laadnetwerk waar je gratis je EV kunt opladen. De kosten voor het laden haalt Volta Charging uit reclames op de laadpalen voor retailpartners zoals Whole Foods, Macy’s en Saks. De laadpalen van Volta hebben dan ook wat weg van een bescheiden billboard. Zowel het opladen als de installatie van de laadpalen wordt gefinancierd door advertentiepartners.

  Nieuwe kapitaalinjectie

  Vorige week werd bekendgemaakt dat Volta Charging een lening van 44 miljoen dollar gekregen waarmee het zijn businessmodel over de VS kan uitbreiden. Deze lening komt bovenop de 62 miljoen dollar die Volta al eerder zou hebben ontvangen van Energize, Activate Capital, GE Ventures, Orsted Venture, Nautilus Venture Partners, Idinvest, Virgo Investment Group, Autotech Ventures en anderen. Volta’s directeur Chris Wendel: “We zijn verheugd om samen te werken met EICF en CION om Volta’s toonaangevende laadnetwerk verder te ontwikkelen. Wij hebben een jarenlange ervaring in het bouwen van een laadinfrastructuur die economisch levensvatbaar is, gratis voor chauffeurs en geoptimaliseerd voor de snelgroeiende markt van elektrische auto’s. Onze passie voor het bevorderen van schoon vervoer is goed te combineren met die van EICF.”

  Landelijk schalen is noodzaak

  Tijdens een eerdere financieringsronde vertelde de in San Francisco gevestigde start-up dat het haar activiteiten over de gehele VS moet schalen om levensvatbaar te zijn. De recente kapitaalinjectie komt na een jaar waarin volgens Chris Wendel de jaarlijkse inkomsten van Volta verdrievoudigden en het aantal medewerkers meer dan verdubbeld is.

  Volta add supported laders

  Al meer dan 40 miljoen gratis elektrische kilometers

  Volgens de website van Volta zou het bedrijf via haar gratis laadpunten al meer dan 40 miljoen gratis elektrische kilometers hebben geleverd. Het netwerk bestaat momenteel uit meer dan 700 laders in 10 verschillende staten. Het merendeel zijn dit zogenaamde Level 2 laders, overeenkomstig de laders die we thuis, op de zaak of op de meeste openbare parkeerplaatsen gebruiken. Er zouden echter ook Level 3 laders komen. Dit zijn DC-laders die (bescheiden) snelladen mogelijk maken. De omvang van het laadnetwerk van Volta is nog heel bescheiden vergeleken met dat van de netwerken van ChargePoint’s, Tesla’s, Blink’s en SemaCharge’s. Deze vormden vorig jaar samen 60% van de markt in de VS. Nu is het wachten op een partij die ook in Europa gratis “ads supported” laden aan gaat bieden. Wie gaat er mee aan de slag?

  Gerelateerd

  2 REACTIES

  1. Over laadpalen gesproken: waarom moet ik mijn eigen kabel en stekker meezeulen? Ik rijd toch ook niet met een laadslang en pistool rond?
   Welk laadstation pakt dit klantvriendelijk als eerste op?

  2. Een tankstation is bewaakt, heel vaak is er ook personeel aanwezig. Die zijn daardoor wat minder kwetsbaar voor vernieling dan openbare laadpalen die ergens onbewaakt in een woonwijk of industrieterrein staan. Bovendien is een laadkabel wat makkelijker mee te nemen dan een dikke, plakkerige en naar diesel stinkende slang en tankpistool, waar bovendien nog wel wat brandstof uit zal lekken. Verder hebben niet alle elektrische auto’s dezelfde aansluiting zodat de voertuigspecifieke kabel vaak ook meteen een verloopstuk is.

   Snellaadstations hebben wel altijd een laadkabel.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos