Kia Futuron Concept

Futuron Concept laat toekomstige designtaal van Kia zien

Met het Futuron Concept wil Kia ons een voorproefje geven van de toekomstige designtaal van de Koreaanse autofabrikant. Zoals bij veel conceptcars is Kia niet voornemens om de Futuron in productie te nemen. Het ontwerp van de Futuron is echter wel een inspiratiebron voor toekomstige Kia-modellen.

Design

De Kia Futuron Concept is een elektrische SUV waarvan het uiterlijk sterk naar een coupé neigt. Die sportieve lijn wordt nog versterkt door de gewelfde wielkasten met grote wielen en de forse wielen. De omvattende deuren en de scherpe, hoge taille geven de auto een behoorlijk krachtige en futuristische indruk. Aan de voorkant toont de Futuron een herinterpretatie van Kia’s bekende “Tiger Nose” grille. Hiervan hebben de ontwerpers de contouren breder gemaakt zodat ze het gehele front omvatten. Het ontwerp van de verlichting is geïnspireerd op Chinese legendes, met een “Dragon Skin” oppervlak dat de lichten bedekt terwijl het geschubde pantser van Chinese draken is afgeleid.

Kia omschrijft het design zelf als volgt: “Het design is gericht op het idee van dynamische puurheid. De Futuron Concept combineert elegante verhoudingen met pure vormen en oppervlakken. De moderne, gedurfd vormgegeven lichtgewicht carrosserie is voorzien van volledig elektrische vierwielaandrijving en een flexibel, hightech interieur.”

Lang en ruim

Met een lengte van 4,85 m en een breedte van 1,55 m is hij vrij smal. Als we hem vergelijken met de Sportage is hij bijvoorbeeld ruim 36 cm langer maar ook iets meer dan 30 cm smaller. Ook de wielbasis (3,00 m) is vrij groot. Door die grote lengte biedt het interieur veel ruimte. Ook in het interieur kunnen we een kijkje in de toekomst nemen. Bij het ontwerp van het interieur is rekening gehouden met het feit dat de auto autonoom rijden op Level 4 ondersteunt. Daardoor is het heel flexibel ingedeeld. De stoelen kunnen rechtop worden gesteld maar ook ver achterover worden gesteld voor een rustgevende houding tijdens het autonoom rijden.

Kia Futuron Concept

Aandrijving

De Kia Futuron Concept heeft uiteraard een volledig elektrische aandrijflijn. Het accupakket is zoals gebruikelijk onder de vloer gemonteerd. Het levert energie voor de vier elektromotoren die in de wielen zijn gemonteerd, waardoor een vierwielaandrijving ontstaat. Er zijn geen specificaties of uitgangen genoemd.

China International Import Expo

Kia presenteert de Futuron Concept op de China International Import Expo (CIIE) in Shanghai in 2019, welke nog tot 10 november duurt. Kia’s eigen woorden over het studiemodel: “De Futuron Concept vertaalt de visie van Kia op een stoere, vooruitstrevende, elektrisch aangedreven SUV-coupé. De naam Futuron is opgebouwd uit de woorden ‘future’ en ‘on’ die verwijzen naar het elektrische, actieve karakter van toekomstige SUV’s van Kia.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven