Fusie PSA en FCA loopt maanden vertraging op vanwege extra onderzoek EU

Fusie PSA FCA vertraging onderzoek EU

De geplande fusie van de Franse PSA-groep met de Amerikaans-Italiaanse fabrikant FCA loopt enkele maanden vertraging op. De Europese Commissie heeft een diepgaand onderzoek ingesteld naar de fusie. Men vreest dat de fusie de concurrentie in het bestelwagensegment zou kunnen beperken.

Groot marktaandeel bestelwagens

PSA, met de merken Peugeot, Citroën, DS en Opel, en FCA (Fiat Chrysler) hadden eind vorig jaar besloten te fuseren. Samen zouden de vierde grootste autofabrikant ter wereld worden. De fusie zou een autogigant creëren die alleen door Volkswagen, Toyota en de Frans-Japanse Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie zou worden overtroffen. Maar de nieuwe groep zou in veel landen een relatief groot marktaandelen in het segment bestelwagens tot 3,5 ton hebben. Dit is dan ook de reden van de bezorgdheid van de Europese Commissie.

Fusie eind maart afronden

PSA is van oudsher een sterke speler in het bestelwagensegment. Maar dat geldt ook voor Fiat. Daarom vreest de EU dat door het verdwijnen van de concurrentie de nieuwe groep te dominant op de bestelwagenmarkt kan worden. Ondanks het onderzoek willen PSA en FCA hun fusie uiterlijk eind maart volgend jaar afronden. Ze zeggen daarom constructief samen te werken met de Europese Commissie, zo zeiden zij. De respectieve mededingingsautoriteiten in de VS, China, Japan en Rusland hebben de fusie al goedgekeurd.

Vorig artikelCitroën presenteert eind deze maand de nieuwe elektrische ë-C4
Volgend artikelVolgende elektrische Mini wordt waarschijnlijk een vijfdeurs cross-over

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in