Franse startup Seederal lanceert elektrische tractor in 2025

Seederal, een Franse startup, heeft aangekondigd dat zij in 2025 een elektrische tractor met een vermogen van 118 kW en een bedrijfsduur van 8 tot 12 uur zullen lanceren. Het voertuig is binnen twee uur volledig opgeladen en biedt lagere totale eigendomskosten (TCO) vergeleken met traditionele tractoren met een verbrandingsmotor. Er is reeds een werkend prototype beschikbaar.

Kostenbesparing op de lange termijn

Hoewel de aanschafprijs van de elektrische tractor hoger ligt dan die van een dieseltractor, resulteert het in lagere operationele en onderhoudskosten. Hierdoor wordt deze, bij een jaarlijks gebruik van 500 tot 700 uur gedurende zeven jaar, voordeliger dan de dieselvariant.

Uitdaging van conventionele normen

Conventionele fabrikanten beweren dat 13 ton batterijen nodig zijn voor het elektrificeren van een tractor. “Daar zijn wij het niet mee eens,” aldus Arthur Rivoal, medeoprichter van Seederal, geciteerd door Pleinchamp. De startup werkt eraan om deze industrieële barrières te doorbreken, gezien tractoren tot nu toe zelden geëlektrificeerd zijn en veelal op diesel draaien.

Technologische innovatie

Het prototype van Seederal weegt met zeven ton minder dan vergelijkbare dieseltractoren en heeft een vermogen van 160 pk (118 kW). “De batterij en elektrische aandrijflijn vormen het hart van onze technologie,” legt Rivoal uit. Het ontwerp van de tractor maakt gebruik van een geïntegreerd batterijchassis om de batterijdichtheid te optimaliseren.

€11 miljoen investering versnelt ontwikkeling

Onlangs haalde Seederal €11 miljoen op om de ontwikkeling van hun elektrische tractor te versnellen. Deze investering, gesteund door zowel nieuwe als bestaande investeerders, ondersteunt Seederal’s leidende rol in de sector van emissievrije landbouwmachines. Met een focus op middelgrote tractoren, die cruciaal zijn voor diverse agrarische werkzaamheden, streeft Seederal naar een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot in een segment dat jaarlijks meer dan de helft van de tractorverkopen in Europa uitmaakt.

Vorig artikelEV’s in Nederland: Een hobbelige weg naar een duurzame toekomst?
Volgend artikelNIO bereikt nieuw afleverrecord in China

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in