Peugeot e-2008

Foto’s en details van de Peugeot e-2008

Peugeot heeft details en foto’s vrijgegeven van de e-2008. De 2008 is de SUV-variant van de eerder aangekondigde Peugeot e-208 hatchback. Ook is de elektrische versie van de Peugeot 2008 een zustermodel van de DS 3 Crossback E-Tense.

Prestaties

De e-2008 zal worden geleverd met een 50kWh accu. Dit betekent een officiële actieradius van iets meer dan 300 kilometer. Een waarde die een stuk lager ligt dan die van beoogde concurrenten als de de Kia e-Niro en Hyundai Kona Electric. Peugeot suggereert echter dat de e-2008 echter een veel aantrekkelijkere prijs zal hebben. Ook vertelt de Franse autofabrikant dat de e-2008 geschikt zal zijn voor 100 kW snelladers. Daarmee kan het accupakket in een half uur met 80% kan worden bijgeladen. Verder zal de auto een 134 pk sterke elektromotor met een maximaal koppel van 260Nm krijgen.
Peugeot e-2008

Ontwerp

Gezien de populariteit van de grotere 3008 SUV – binnenkort overigens beschikbaar met een plug-in hybride aandrijving- is Peugeot zo verstandig geweest om voor de nieuwe 2008 een soortgelijke ontwerpfilosofie aan te houden. Hij is voorzien van volledig led-lichtclusters en op de achterkant is een strook zwart plastic aangebracht die de achterlichten met elkaar verbindt. De topmodellen GT en GT-Line krijgen ook nog eens een contrasterend zwart dak. De e-2008 onderscheidt zich van de versies met verbrandingsmotor door een carrosseriekleurige grille en enkele ‘e-2008’-badges. Uiteraard ontbreken ook de uitlaatpijpen. Peugeot wil die verschillen in uiterlijk bewust zo klein houden, vertelt projectleider Guillaume Clerc: “We wilden niet dat onze klanten een auto zouden kiezen die specifiek als een EV wordt gezien. We wilden een elektrische aandrijving integreren in een gewone auto.”Peugeot e-2008

Interieur

Binnen biedt de nieuwe 2008 meer ruimte dan de vorige versie. De wielbasis is dan ook 60 mm groter. Ook is de auto 14 centimeter langer en 3 centimeter breder dan zijn voorganger. De bagageruimte is ook iets groter en de e-versie beschikt over een opslagruimte onder de vloer voor oplaadkabels. De bestuurder geniet van de nieuwste versie van de iCockpit-technologie van Peugeot, met een digitaal 3D-beeldscherm en (behalve in het instapniveau) een 10 inch infotainmentscherm. De technologie aan boord omvat USB-aansluitingen, Apple- en Android-smartphone connectiviteit en een speciale rand om de smartphone veilig op zijn plaats te houden. Uiteraard zijn er de nodigde assistentiesystemen aan boord, adaptieve cruisecontrol, herkenning van verkeerstekens, waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook, een zelfparkeersysteem, automatische noodstop en automatische grootlichtfunctie.

Eerste rijimpressie

Onlangs hadden verslaggevers van Driving Electric de gelegenheid om een korte proefrit te maken in een bijna productieklare Peugeot e-2008. Hun eerste indruk was dat de Peugeot e-2008 klaar was om de strijd aan te gaan met concurrenten als de Kona Electric. Zij vonden het wel een nadeel dat er maar één niveau van regeneratief remmen wordt aangeboden. Dat kan rijders die gewend zijn aan het ‘e-Pedal’-systeem zoals in de nieuwste Nissan Leaf waarmee je bijna altijd met maar één pedaal hoeft te rijden, mogelijk teleurstellen. Ook vonden ze dat de e-2008 wat minder snel accelereert als sommige andere elektrische modellen, ook met het maximale vermogen van de ‘Sport’-modus. Voorts ontdekten ze een klein ergonomisch probleem: met de stoel in de lage stand en het stuurwiel in de hoge stand wordt een deel van het dashboard aan het zicht onttrokken. De kwaliteit van het interieur en het comfort waren weer indrukwekkend.

Beschikbaarheid

De nieuwe Peugeot e-2008 zal begin 2020 beschikbaar zijn vier uitvoeringen: Active, Allure, GT Line en GT. De exacte prijsstelling voor alle versies van de Peugeot 2008 is nog niet bekend.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven