Ford Pro start met verkoop van E-Transit Custom en E-Tourneo Custom

verkoop Ford Pro E-Transit Custom en E-Tourneo Custom gestart

Ford Pro, de bedrijfswagentak van Ford, heeft de verkoop van de volledig elektrische E-Transit Custom en E-Tourneo Custom in Europa gestart. Deze twee modellen zijn de eerste volledig elektrische versies van de populaire Transit Custom-serie en beloven een aanzienlijk grote actieradius dan veel van hun concurrenten.

Actieradius: prima bruikbaar

Die grotere actieradus van zo’n 370 à 380 kilometer kilometer zal nog geen revolutie teweeg te brengen in het segment van elektrische bedrijfswagens, maar is niettemin een afstand waar de meeste gebruikers ongetwijfeld tevreden mee zullen zijn.

Alleen de bouwvakkers die vaak al voor dag en dauw plankgas naar de bouwlocatie rijden zullen merken dat de actieradius op de snelweg flink wordt gereduceerd. Die zullen de auto tijdens het werk ook op een laadpaal aan moeten sluiten, tenzij ze op de terugweg een kwartier of langer bij de snellader willen wachten.

Beide modellen zijn uitgerust met een 74 kWh accu aan de snellader kan worden opgeladen met een maximale snelheid van 125 kW. Dat gaat wat langzamer dan we tegenwoordig gewend zijn, want hiermee duurt het 41 minuten op de accu van 10% tot 80% op te laden. Voor wie de auto aan de normale laadpaal wil opladen is er een 11 kW AC-omvormer beschikbaar.

Ford E-Transit Custom

E-Transit Custom: krachtig en veelzijdig

De E-Transit Custom is een elektrische bestelwagen die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de moderne ondernemer. Hij biedt een actieradius tot 380 km (WLTP) en is beschikbaar met twee verschillende vermogensopties: 100 kW (136 pk) en 160 kW (218 pk). Met een koppel van 415 Nm is hij krachtig genoeg om zware ladingen te vervoeren, terwijl de stille elektrische aandrijving zorgt voor een comfortabele rijervaring.

E-Tourneo Custom: comfort en ruimte

De E-Tourneo Custom is de elektrische variant van de populaire personenbus. Hij biedt plaats aan maximaal acht personen en is daarmee ideaal voor taxibedrijven, shuttlediensten en gezinnen die op zoek zijn naar een ruime en comfortabele elektrische auto. De E-Tourneo Custom heeft dezelfde aandrijflijn als de E-Transit Custom met een vermogen van 100 kW (136 pk) en een actieradius tot 370 km (WLTP). De 160 kW aandrijflijn is niet beschikbaar.

Ford E-Tourneo Custom

Connectiviteit

De E-Transit Custom en E-Tourneo Custom zijn ook voorzien van de nieuwste technologieën, zoals het SYNC 4 infotainmentsysteem met een 13-inch touchscreen en FordPass Pro-connectiviteit. Hiermee kun je de auto op afstand bedienen en inzicht krijgen in belangrijke gegevens, zoals de laadstatus en het resterende bereik.

Ford Pro Power Onboard: mobiele krachtcentrale

Een unieke feature van de E-Transit Custom is de Ford Pro Power Onboard-technologie. Hiermee kun je de auto gebruiken als mobiele stroombron voor elektrisch gereedschap en apparatuur, een koelbox of zelfs een kleine grille. Dit maakt de E-Transit Custom nog veelzijdiger en waardevoller voor ondernemers én avonturiers.

Vorig artikelNieuwe kleur Tesla Model S en X
Volgend artikelDuurtest introductie: BMW i7 eDrive50, elektrische topsedan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in